Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob vsakem spletnem nakupu nad 40€ prejmete CD Pesmi mojih krajev, izvajalke Mance Izmajlove. Nakupujte tukaj.

Zapri
Iskanje
Filozofija in esejistika

Ne živite od laži

Rod Dreher

Zbirka pričevanj krščanskih pričevalcev in disidentov iz vzhodne Evrope, ki so trdno vztrajali ob preganjanju totalitarnih režimov in preživeli. Več
34,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Ne živite od laži
Ne živite od laži
34,90€

Lastnosti

Ikona seznama Koda: 9789610408253
Ikona seznama Avtor: Rod Dreher
Ikona seznama Avtor prevoda: Andrej Lokar
Ikona seznama Založba: Družina
Ikona seznama E-knjiga: Je e-knjiga
Ikona seznama Leto izdaje: 2021
Ikona seznama Število strani: 232
Ikona seznama Vezava: trda
Ikona seznama Mere: 153 x 230 mm
Ikona seznama ISBN: 978-961-04-0825-3

O izdelku

Zakaj trenutno dogajanje ameriške priseljence iz držav nekdanjega sovjetskega bloka spominja na čas, ko se je komunizem prvič pojavil na Češkoslovaškem?

Rod Dreher, ameriški pisatelj, publicist, urednik in novinar, je v tej odmevni knjigi zbral pričevanja krščanskih pričevalcev in disidentov iz vzhodne Evrope, ki so trdno vztrajali ob preganjanju totalitarnih režimov sovjetskega tipa in preživeli. Naslov knjige je navdihnil poziv Aleksandra Solženicina, ruskega pisatelja, nobelovca in disidenta, ruskemu narodu – tik pred izgonom iz Sovjetske zveze je svoje sodržavljane namreč pozval, naj »ne živijo od laži«.

Toda kaj pomeni živeti od laži? To pomeni, je zapisal Solženicin, »sprejemati brez ugovarjanja vse neresnice (in vso propagando), za katere je država svoje državljane prisilila, da so nanje pristali (ali vsaj, da jim niso nasprotovali), če so le hoteli mirno preživeti v totalitarnem režimu.« Trdi totalitarizem nas s terorjem primora, da se odpovemo svobodi svoje vesti; orodje mehkega totalitarizma, ki se dandanes širi po zahodnem svetu, pa so obljube zabave, užitka in udobja. Avtor kristjane ob teh izzivih spodbuja k utrditvi stališč po načelu GLEJ (prepoznaj resnost položaja), PRESODI (glede na svoje krščansko prepričanje), DELUJ (za obrambo resnice).

Podobni izdelek

Filozofija in esejistika
39,90€ Poglej izdelek: Zajedavski um

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Nazaj na vrh