Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Avantura z Adventnim sopotnikom

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 17. 11. 2022 / 21:55
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2022 / 13:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Avantura z Adventnim sopotnikom
Novi Adventni sopotnik - prava popotnica za lepo preživet adventni čas.

Avantura z Adventnim sopotnikom

Uredništvo Magnificata je pripravilo Adventnega sopotnika za družinsko in osebno molitev v adventu. Uvodna misel br. Mirana Špeliča, urednika revije.

Kdo od nas pa še ni opazil, da advent ni vedno enako dolg? Včasih mine, kot bi trenil, včasih se vleče in jaslic ni in ni. To je delno odvisno od našega notranjega koledarja, delno pa je to tudi čisto objektivno, saj lahko Božič pade na začetek ali na konec tedna. Tako imamo letos najdaljši možni advent, ki šteje kar 28 dni, saj Božič pade na nedeljo, že naslednje leto pa se bo skrčil na borih 22 dni, ker bo 4. adventni nedelji sledil božični praznik že takoj v ponedeljek. To pomeni, da imamo letos posebno priložnost, da se dobro pripravimo na praznik Gospodovega rojstva. Že med adventnimi pesmimi bomo srečali dve značilni antifoni, ki nista pretežki in se ju bomo zlahka naučili.

Letos imamo najdaljši možni advent, ki šteje kar 28 dni,  že naslednje leto pa se bo skrčil na borih 22 dni.

Vsak dan nas bo v novem Magnificatovem Adventnem sopotniku nagovorila Božja beseda dneva. Potem pa nam sredi adventa ponovno ponuja tako imenovani adventni pot, kjer v sedmih postajah srečamo sedem starozaveznih parov, ki so vsak na svoj način pripravljali Jezusov prihod. Pred tem bomo s Primožem Krečičem premišljevali o Marijinem slavospevu, zadnje dni adventa pa bomo predstavili in prepevali O-odpeve. Na koncu zvežčiča boste našli tudi nekaj gradiva za sveti večer. 

Kakor vsak advent naj vam tudi letošnji pokaže jasna znamenja Gospodovega prihajanja in nam pomaga, da bomo z brati in sestrami tudi sami prihajali k njemu.

Tukaj lahko prelistate Adventnega sopotnika.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh