Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Revijalni program založbe Družina


… 15 revij za radovedne in razmišljujoče bralce

Z naborom revij se želimo približati različnim bralnim publikam. Začenjamo s tistimi, ki šele vstopajo v svet branja – ponujamo jim mesečno revijo Mavrica, ki otrokom na sproščen način približa ljubečo podobo Boga, odlikujejo pa jo izjemne ilustracije vrhunskih slovenskih ilustratorjev. Revija Najst je nadaljevanje te poti, v veliki meri pa jo oblikujejo mladi sami. Duhovnemu zorenju so namenjene revije Božje okolje, Beseda med nami s premišljevanji za vsak dan in Magnificat, ki prinaša božjo besedo ter jutranjo in večerno molitev za vsak dan – tako v spletni kot elektronski obliki. 

Teološko bolj zahtevna je mednarodna revija Communio, Cerkev danes osvetljuje priložnosti za pastoralo in evangelizacijo, novosti s področja cerkvene glasbe pa prinaša Cerkveni glasbenik, najstarejša slovenska revija s kontinuiranim izhajanjem vse od l. 1878. Oznanjevalec je pri roki duhovnikom kot predloga za pripravo na nedeljsko mašo. Naša luč je mesečnik, ki obiskuje domove Slovencev v zamejstvu in zdomstvu, prav tako pa izhaja že več kot 70 let. Dolgo tradicijo imajo tudi Jaslice, kjer so enkrat letno zbrani najbolj originalni primeri ljudskega ustvarjanja na temo božiča.

Revija Praznična izhaja 4-krat letno in je namenjena pretakanju bogate slovenske tradicije v sodoben hiteč trenutek. SLO, časi, kraji, ljudje – slovenski zgodovinski magazin osvetljuje zgodovino Slovencev in našega prostora od prazgodovinskih najdb do vrha narodne zavesti v suvereni nacionalni državi. Z revijo Svet in ljudje pa skupaj z našimi bralci stopamo v svet potovanj in odkrivanja našega planeta. Za tiste, ki radi posežejo po križankah in ugankah, je na voljo odlična in zelo priljubljena revija Radovednež.

Prizadevamo si za kakovostne založniške standarde in 

raznolikost ponujenih vsebin v tiskani in digitalni obliki. 


Naši prispevki odmevajo tudi na družbenih omrežjih. 

Z vami sva:

Od leta 2012 revijalni program vodi koordinatorka Barbara Kastelec,  univ. dipl. novinarka in sociologinja, ter specialistka zakonske in družinske terapije.

Od leta 2021 pa na revijalnem uredništvu sodeluje Katarina Ropret, univ. dipl. novinarka in anglistka ter urednica revije Praznična.


Kontakt:

Revijalni program

Družina d. o. o. 

Krekov trg 1 

SI - 1000 Ljubljana, Slovenija

E-pošta: revije@druzina.si

Tel: 00386 (0)1 360 28 46

Nazaj na vrh