Zapri
Iskanje

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje in uporabo ponudbe v knjigarnah, preko e-pošte, telefona, potnika na terenu in preko spletne strani opredeljujejo medsebojne pravice in obveznosti ponudnika in uporabnika storitev in kupca izdelkov ali naročniških razmerij.

Splošni pogoji so objavljeni na spletni strani www.druzina.si in sedežu podjetja.

Podatki o nosilcu spletne strani www.druzina.si

DRUŽINA družba za založniško, časopisno in informacijsko dejavnost, Ljubljana d. o. o.
(skrajšano: DRUŽINA d. o. o.) ,
Ljubljana, Krekov trg 1,
1000 Ljubljana, Slovenija
(v nadaljevanju: Družina d. o. o.)

Družina d. o. o. si pridružuje pravico, da različnim obiskovalcem, naročnikom ali kupcem prikazuje različno količino vsebine in omogoča različne pogoje nakupa in storitev.

Portal www.druzina.si smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, prikazovanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, izdelkov ali storitev, ki so del portala www.druzina.si, razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe.

Obiskovalec spletne strani

Pri vsakem dostopu uporabnika na eno od naših spletnih strani in pri vsakem prenosu katere od datotek, shranimo podatke: IP-naslov; spletno stran, s katere ste dostopali na našo stran; datum in čas dostopa; količino podatkov, ki se je prenesla; informacijo o vašem brskalniku in operacijskem sistemu. Ti podatki se obdelujejo z namenom vodenja statistike branja vsebin in statistike obiskov naše spletne strani. Več o tem najdete na povezavi Pravilnik o zasebnosti.

1. Registriran uporabnik spletnih vsebin

Za uporabo nekaterih storitev na spletni strani www.druzina.si je potrebno opraviti brezplačno registracijo, pri kateri boste izbrali uporabniško ime in geslo ter vnesli svoj elektronski naslov. Z registracijo potrjujete, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in varovanjem osebnih podatkov podjetja Družina d. o. o.

Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate, zahtevate njihov popravek ali izbris iz naše baze podatkov. Družina d. o. o. se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranila, jih uporabljala za namene, za katere so bili zbrani, in za lastne potrebe ter jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretjim osebam. Več o tem najdete na povezavi Pravilnik o zasebnosti. Registracija je brezplačna.

Uporabniška imena so osebna, posredovanje uporabniškega imena in gesla tretjim osebam ni dovoljeno. Uporaba naročniškega uporabniškega imena in gesla mora biti odgovorna, o vseh zlorabah ali dvomih nas obvestite na narocila@druzina.si ali po telefonu 01/360-28-28. V primeru utemeljenega suma, da uporabniško ime uporablja več oseb, si pridružujemo pravico, da iz varnostnih razlogov zamenjamo geslo uporabnika ter omejimo oziroma prekinemo uporabo na www.druzina.si. Novo geslo bo posredovano na elektronski naslov, ki ga je uporabnik vnesel ob registraciji, oziroma na elektronski naslov, ki je vezan na uporabniško ime.

2. Polni uporabnik spletnih vsebin

a.    Obstoječi naročniki na tednik Družina 

Vsak naročnik tiskane izdaje tednika Družina lahko neomejeno dostopa do vseh vsebin na spletni strani www.druzina.si. Registracijo opravi na povezavi Prijava z uporabniškim imenom (šestmestna številka izpisana nad naslovom prejemnika na vsaki številki Družine). Polni uporabniki spletne strani www.druzina.si so tudi vsi prejemniki Družine v svoji župniji. Registracijo opravijo na povezavi Prijava in sledijo izbiri "naročnik preko župnije".

b.    Novi naročniki na digitalne naročnine ali na tiskano izdajo tednika Družina

Novi naročniki tednika Družina pridobijo uporabniško ime z nakupom enega izmed naročniških paketov tednika Družina (Digitalni paket Družina ali digitalni Plus paket Družina s prilogo Slovenski čas ali Naša družina ali Polni paket Družina). Za sklenitev naročniškega razmerja je potrebno posredovati podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila: ime in priimek, naziv, naslov prejemnika, pošta, kraj, država, elektronski naslov, telefonska številka ali GSM-številka. Spletna naročnina se veže na že registrirano uporabniško ime, če že obstaja oz. boste ob potrditvi naročila prejeli uporabniško ime, s katerim se registrirate na povezavi Prijava.

Uporabniška imena so osebna, posredovanje uporabniškega imena in gesla tretjim osebam ni dovoljeno. Uporaba naročniškega uporabniškega imena in gesla mora biti odgovorna, o vseh zlorabah ali dvomih nas obvestite na narocila@druzina.si ali po telefonu 01/360-28-28. V primeru utemeljenega suma, da uporabniško ime uporablja več oseb, si pridružujemo pravico, da iz varnostnih razlogov zamenjamo geslo uporabnika ter omejimo oziroma prekinemo uporabo na www.druzina.si. Novo geslo bo posredovano na elektronski naslov, ki ga je uporabnik vnesel ob registraciji, oziroma na elektronski naslov, ki je vezan na uporabniško ime.

Po poteku naročniškega razmerja se status naročniškega uporabniškega imena spremeni v registrirano uporabniško ime.

Naročnik je dolžan sporočiti vsako spremembo podatkov, ki so vezani na naročniško razmerje, na elektronski naslov narocnine@druzina.si ali na telefonsko številko 01/360-28-28.

3. Prejemnik e-novic

Za prejemanje e-novic se lahko naročite z oddajo elektronskega naslova na bannerju na povezavi www.druzina.si.

Vaši podatki bodo shranjeni na spletnem strežniku (IP-naslov, spletna stran s katere ste dostopali, datum in čas dostopa, količina podatkov, ki se je prenesla, informacija o vašem brskalniku in operacijskem sitemu in elektronski naslov za prejemanje e-novic). Prijavo na e-novice lahko kot prejemnik e-novic kadarkoli pisno prekličete. Preklic prejemanja e-novic lahko posredujete tudi na sedež ponudnika Družina d. o. o. , Krekov trg 1, Ljubljana ali na e-poštni naslov: narocila@druzina.si,

Družina d. o. o. se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranila, jih uporabljala za namene, za katere so bili zbrani, in za lastne potrebe ter jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretjim osebam. Več si lahko preberete na povezavi Pravilnik o zasebnosti.

Nakup izdelka ali sklenitev naročniškega razmerja 

1. Knjige, nabožni predmeti, darilni program pisarniški in šolski program
Knjige, nabožne predmete, darilni program, pisarniške in šolske potrebščine je mogoče kupiti:

 • v trgovinah Založbe Družina: Krekov trg 1, Ljubljana; Knjigarna Kapitelj, Novo mesto; Knjigarna Zvonček, Ajdovščina; Kleklova knjigarna; Knjigarna Štula, Ljubljana in v ostalih katoliških knjigarnah oziroma na bolje založenih prodajnih mestih
 • v spletni ponudbi oz. trgovini na spletni strani: www.druzina.si
 • preko telefona 01/360-28-28 vse delovne dni v tednu od 8.00 do 15.00 ure
 • e-pošta: narocila@druzina.si
 • potniki na terenu

2. Naročniško razmerje za tednik Družina ali revije
Naročniška razmerja za tednik Družina (tiskana in digitalna izdaja) in za revije, ki je sklenjena preko pošte, spleta, telefona, e-pošte, po potnikih na terenu ali v knjigarni veljajo do pisnega preklica (če ni bilo ob sklenitvi naročnine določeno drugače). Aktualne naročniške pakete, cenik, pogoje plačevanja, dostave, odpovedi za tednik Družina in revije najdete na: Cenik tednika Družina in revij

Spletni nakup

Izdelke, ki so prikazani na spletni strani www.druzina.si/trgovina je mogoče kupiti v spletni trgovini do razprodaje zaloge.
Na spletni strani www.druzina.si/trgovina je oddelek Trgovina razdeljen na Knjigarno, Naročnine, Darilni program in igrače, Nabožne predmete in na izdelke Za šolo in pisarno.
Izdelki so prikazani s sliko, imenom in ceno ter so klasificirane po tematskih rubrikah. S klikom na sliko ali ime posameznega izdelka se prikaže njegov podroben opis, lastnosti izdelka, velikost, barve  in slika izdelka. S klikom na sliko se prikaže povečana slika izdelka.

POSTOPEK NAROČILA:
1. S klikom na ikono ’’Dodaj v košarico’’ izdelek dodate v košarico. V ikoni »Košarica« je možno spremljanje vsebine nakupa.
2. Pri izbranem izdelku izberite količino, ki jo želite naročiti.
3. Pregled vsebine košarice: Med nakupovanjem lahko sproti spremljate stanje v košarici. »Košarica« omogoča pregled prikaže izbrano količino, skupno ceno posameznega izdelka, poštnino in DDV.
4. V kolikor imate kodo za popust, jo lahko vnesete in uporabo le te potrdite s klikom na gumb »Uporabi«.
5. Pod naročenimi izdelki oz. naročilom si lahko ogledate strošek dostave, skupno ceno naročila z DDV, višino davka ter končni znesek za plačilo naročenega.
6. Vnos podatkov naročila: v ustreznih okencih izberete način plačila (po povzetju, po položnici, s kreditno kartico, Paypal, Valu). Naročene izdelke lahko prevzamete tudi v naših poslovalnicah in se izognete stroškom pošiljanja
7. Če naročnik želi dostavo drugi osebi oz. na drug naslov, kot je naveden pri naročniku, označi okence »želim dostavo na drug naslov« in v temu sledeča ustrezna polja vpiše osebo in naslov želene dostave.
8. Vnos podatkov naročnika: v ustrezna okenca vnesete ime in priimek/naziv, naslov naročnika, kraj dostave, telefonsko številko, elektronski naslov. Po želji lahko v okence »Komentar« vpišete posebne želje, zahteve in druge komentarje.
9. Sprejem splošnih pogojev poslovanja: kupec se seznani s splošnimi pogoji poslovanja ter v okencu označi, da je z njimi seznanjen in da jih sprejema.
10. Še enkrat preglejte podatke naročila in če so pravilni, naročilo potrdite s klikom na gumb »Kupi«.
Neposredno po oddaji naročila boste kot naročnik prejeli na elektronski naslov, naveden v naročilu, obvestilo o potrditvi naročila, ki vsebuje podatke o naročenih izdelkih, vključno z naročeno količino in ceno le teh, stroških in načinu dostave, morebitne popuste, skupen znesek za plačilo ter podatke za morebitno nakazilo, ki se uporabijo za plačilo v primeru izbire plačila po povzetju ali po položnici. V primeru nejasnosti, dodatnih vprašanjih ali neprejema obvestila o potrditvi naročila nas pokličite na telefon 01/360-28-28 ali nam pišite narocila@druzina.si.

ROK DOBAVE IN STROŠKI POŠILJANJA
Velja za vsa naročila izdelkov preko pošte, spleta, telefona, e-pošte in po potnikih na terenu:
Izdelke naročene, ki so na zalogi, vam bomo poslali v 2 - 4 delovnih dneh od oddaje naročila. Izdelke, ki trenutno niso na zalogi in niso razprodani, vam jih pošljemo takoj, ko jih prejmemo v naše skladišče.
Stroški pošiljanja na katerikoli naslov v Sloveniji znašajo 3,90 evra in so prikazani na naročilnici (naročilo preko spleta) in na računu. Ob nakupu knjig v vrednosti nad 45 evrov plača stroške pošiljanja založba (velja za Slovenijo), če je naročilo sprovedeno kot spletni nakup.

Če knjige nujno potrebujete, nas pokličite po telefonu 01/360-28-28 med 8.00 in 15.00 uro vsak delovni dan v tednu in dogovorili se bomo o možnostih hitrejše dostave.
Naročene izdelke preko pošte, spleta, telefona, e-pošte lahko prevzamete tudi osebno v naših knjigarnah (ni stroškov pošiljanja):

 • na Krekovem trgu 1 v Ljubljani*
 • na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano*
 • v knjigarni Zvonček v Ajdovščini*
 • v knjigarni Kapitelj v Novem mestu
 • v Kleklovi knjigarni v Murski Soboti

*velja tudi za izdelke naročene preko spletne trgovine.

Stroške za pošiljanje v tujino obračunamo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če med možnostjo izbire držav pri naročilu preko spleta ni navedene države v katero bomo izdelke poslali, jo zapišite in vas o stroških pošiljanja naknadno obvestimo.

ODSTOP OD NAROČILA
Velja za vsa naročila izdelkov preko pošte, spleta, telefona, e-pošte, po potnikih na terenu in v knjigarnah:
Kupec ima pravico, da v 14 dneh ponudniku na naslov Družina d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana ali po e-pošti na naslov narocila@druzina.si pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe:

Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe tudi v 15 dneh od prejema blaga. Odstopno izjavo mora kupec sporočiti ali poslati na naslov DRUŽINA d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Tej pravici se ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je vrnjena pošiljka oddana v roku. Prejeto blago morate nepoškodovano in v nespremenjeni količini skupaj z računom (ali kopijo računa) vrniti na naslov DRUŽINA d. o. o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana v 15 dneh od dne, ko ste obvestili založbo o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Edini strošek, ki bremeni naročnika v zvezi z odstopom od pogodbe po prejemu blaga, je neposreden strošek vračila blaga.

V primeru odstopa od nakupa skladno z zgornjimi določili, ponudnik naročniku vrne vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oz. nakupa. Če ponudnik zamudi z vračilom plačil, mora naročniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov naročnik nima pravice do odstopa od pogodbe, katere predmet je blago, izdelano po natančnih navodilih naročnika oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim željam in potrebam.
Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig, nabožnih predmetov, izdelkov iz darilnega programa, šolskih in pisarniških potrebščin ni več na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V takih in podobnih primerih vas bomo o našem morebitnem odstopu od pogodbe takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.
Odstop od nakupa naročnik lahko sporoči na različne načine:

 • po pošti: DRUŽINA d. o. o. Ljubljana, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
 • po e-pošti: narocila@druzina.si;


STVARNA NAPAKA
Ponudnik mora naročniku izročiti blago v skladu s splošnimi pogoji in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo naročnik kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli ponudnikovih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal ponudnik zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.


Družina d. o. o., Ljubljana

Ljubljana, 5. julij 2021

Nazaj na vrh