Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje in uporabo ponudbe v knjigarnah, preko e-pošte, telefona, potnikov na terenu in preko spletnih strani določajo medsebojne pravice in obveznosti ponudnikov in uporabnikov storitev v nakupovalnih izdelkih ali naročnih velikostih.

Splošni pogoji so objavljeni na spletni strani www.druzina.si v sedežu podjetja.

Podatki o nosilcu spletne strani www.druzina.si

DRUŽINA družba za založniško, časopisno in informacijsko dejavnost, Ljubljana doo
(skrajšano: DRUŽINA doo) ,
Ljubljana, Krekov trg 1,
1000 Ljubljana, Slovenija
(v nadaljevanju: Družina doo)

Družina doo ima pravico, da različni obiskovalci, naročniki ali kupce prikazujejo različno količino vsebine in omogočajo možnost nakupa v storitvi.

Portal www.druzina.si uporablja le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, prikazovanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje s količino podatkov, izdelkov ali storitev, ki so del portala www.druzina.si, razen v primeru izrecne uporabe v pogojih uporabe.

Obiskovalec spletne strani

Pri vsakem dostopu uporabnika na enem od naših spletnih strani in pri vsakem prenosu katere od datotek, shranimo podatke: IP-naslov; spletna stran, s katere ste dostopali na našo stran; datum v času dostopa; količino podatkov, ki se je prenesla; informacije o vašem brskalniku in operacijskem sistemu. Ti podatki se obdelujejo z namenom vodenja statistike branja vsebin in statistike obiskov naših spletnih strani. Več o tem najdete v povezavi s Pravilnikom o zasebnosti .

1. Registriran uporabnik spletnih vsebin

Za uporabo nekaterih storitev na spletni strani www.druzina.si je potrebno opraviti brezplačno registracijo, ko boste izbrali uporabniško ime in geslo ter vnesli svoj elektronski naslov. Z registracijo potrdite, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in varovanjem osebnih podatkov podjetja Družina doo

Vaše podatke lahko kadar koli pregledate, zahtevate njihov popravek ali izbris iz naše baze podatkov. Družina doo se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranila, jih uporabljala za namene, za katere so bili zbrani, in za zadnje potrebe ter jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretjim osebam. Več o tem najdete v povezavi s Pravilnikom o zasebnosti . Registracija je brezplačna.

Uporabniška imena so osebna, posredovanje uporabniškega imena in gesla tretjim osebam ni dovolj. Uporaba naročniškega uporabniškega imena in gesla mora biti odgovorna, o vsehrabah ali dvomih nas zaradi narocila@druzina.si ali na telefon 01/360-28-28. V primeru utemeljenega zneska, da uporabniško ime uporablja več oseb, si pridružujemo pravico, da iz varnostnih razlogov zamenjamo geslo uporabnika ter omejimo ali prekinemo uporabo na www.druzina.si. Novo geslo je posredovano na elektronskem naslovu, ki ga je uporabnik vnesel ob registraciji, oziroma na naslov, ki je vezan na elektronsko uporabniško ime.

2. Polni uporabnik spletnih vsebin

a.    Obstoječi naročniki na tednik Družina 

Vsak naročnik tiskane izdaje tednika Družina lahko neomejeno dostopa do vseh vsebin na spletni strani www.druzina.si. Registracija opravi na podlagi prijave z uporabniškim imenom (šestmestna številka izpisana nad naslovom prejemnika na vsaki številki Družine). Polni uporabniki spletnih strani www.druzina.si so tudi vsi prejemniki Družine v svoji župniji. Registracija opravite prijavo v skladu z izbiro župnije "naročnik preko".

b.    Novi naročniki na digitalne naročnine ali na tiskano izdajo tednika Družina

Novi naročniki tednika Družina pridobijo uporabniško ime z nakupom enega izmed naročnih paketov tednika Družina (Digitalni paket Družina ali digitalni Plus paket Družina s prilogo Slovenskega časa ali Naše družine ali Polnega paketa Družina). Za sklenitev naročniškega razmerja je potrebno posredovati podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila: ime in priimek, naziv, naslov prejemnika, pošta, kraj, država, elektronski naslov, telefonska številka ali GSM številka. Spletna naročnina se veže na že registrirano uporabniško ime, če že obstaja oz. ste ob potrditvi naročila prejeli uporabniško ime, ki ste ga registrirali pri prijavi .

Uporabniška imena so osebna, posredovanje uporabniškega imena in gesla tretjim osebam ni dovolj. Uporaba naročniškega uporabniškega imena in gesla mora biti odgovorna, o vsehrabah ali dvomih nas zaradi narocila@druzina.si ali na telefon 01/360-28-28. V primeru utemeljenega zneska, da uporabniško ime uporablja več oseb, si pridružujemo pravico, da iz varnostnih razlogov zamenjamo geslo uporabnika ter omejimo ali prekinemo uporabo na www.druzina.si. Novo geslo je posredovano na elektronskem naslovu, ki ga je uporabnik vnesel ob registraciji, oziroma na naslov, ki je vezan na elektronsko uporabniško ime.

Poteku naročniškega razmerja se status naročniškega uporabniškega imena spremeni v registriranem uporabniškem imenu.

Naročnik je dolžan sporočiti vsako spremembo podatkov, ki so vezani na naročniško razmerje, na elektronski naslov narocnine@druzina.si ali na telefonsko številko 01/360-28-28.

3. Prejemnik e-novic

Za prejemanje e-novic se lahko naročite z oddajo elektronskega naslova na bannerju na povezavi www.druzina.si.

Vaši podatki so shranjeni na spletnem strežniku (IP-naslov, spletna stran je dostopna, datum v času dostopa, količina podatkov, ki je prenesla, informacije o vašem brskalniku in operacijskem spletnem mestu in elektronski naslov za prejemanje e-novic). Prijavo na e-novice lahko kot prejemnik e-novic kadarkoli pisno prekličete. Preklic prejema e-novic lahko posreduje tudi na sedežu ponudnika Družina doo , Krekov trg 1, Ljubljana ali na e-poštni naslov: narocila@druzina.si,

Družina doo se zavezuje, da bo vaše podatke skrbno hranila, jih uporabljala za namene, za katere so bili zbrani, in za zadnje potrebe ter jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretjim osebam. Več si lahko preberete v skladu s Pravilnikom o zasebnosti .

Nakup izdelkov ali sklenitev naročniškega razmerja 

1. Knjige, nabožni predmeti, darilni program pisarniški in šolski program
 Knjige, nabožne predmete, darilni program, pisarniške in šolske potrebščine je mogoče kupiti:

 • v trgovinah Založbe Družina: Krekov trg 1, Ljubljana; Knjigarna Kapitelj, Novo mesto; Knjigarna Zvonček, Ajdovščina; Klekova knjigarna; Knjigarna Štula, Ljubljana in v ostalih katoliških knjigarnah oziroma na bolje založenih prodajnih mestih
 • v spletni ponudbi oz. trgovina na spletni strani: www.druzina.si
 • preko telefona 01/360-28-28 vse delovne dni v tednu od 8.00 do 15.00 ure
 • e-pošta: narocila@druzina.si
 • potniki na terenu

2. Naročniško razmerje za tednik Družina ali revije
Naročniška razmerja za tednik Družina (tiskana in digitalna izdaja) in za revije, ki je sklenjena preko pošte, spleta, telefona, e-pošte, po potnikov na terenu ali v knjigarni veljajo do pisnega preklica ( če ni bilo ob sklenitvi naročnine določeno drugače). Aktualne naročniške pakete, cenik, pogoje plačevanja, dostave, odpovedi za tednik Družina in revije najdete na: 

Cenik tednika Družina in revij založbe Družina - 2023 (1).pdf

Spletni nakup

Izdelke, ki so prikazani na spletni strani www.druzina.si/trgovina, je mogoče kupiti v spletni trgovini do razprodaje zaloge.
Na spletni strani www.druzina.si/trgovina je oddelek Trgovina razdeljena na Knjigarno, Naročnine, Darilni program in igralce, Nabožne predmete in na izdelke Za šolo in pisarno.
Izdelki so prikazani s sliko, imenom in ceno ter so klasificirane po tematskih rubrikah. S klikom na sliko ali z imenom posameznega izdelka prikažete njegov podroben opis, lastnosti, velikost, barvo in sliko. S klikom na sliko prikažite povečano sliko.

POSTOPEK NAROČILA:
1. S klikom na ikono ''Dodaj v košarico'' izdelek dodate v košarico. V ikoni »Košarica« je možno spremljanje vsebine nakupa. 
2. Pri izbranem delu izberite količino, ki jo želite naročiti.
3. Pregled vsebine košarice: Med nakupovanjem lahko spremljate stanje v košarici. »Košarica« omogoča pregled izbrane količine, skupne cene posameznega izdelka, poštno v DDV.
4. V kolikor imate kodo za popust, jo lahko uporabite in potrdite s klikom na gumb »Uporabi«.
5. Pod naročenimi izdelki oz. naročilo si lahko ogledate strošek dostave, skupno ceno naročila z DDV, višino davka ter končni znesek za plačilo naročenega.
6. Vnos podatkov naročila: v ustreznih okencih izberite način plačila (po prevzemu, položnici, s kreditno kartico, Paypal, Valu). Naročene izdelke lahko prevzamete tudi v naših poslovnih in se izognete stroškom pošiljanju
7. Če naročnik želi dostavo drugih oseb oz. na naslov zdravila, kot je naveden pri naročniku, označi okence »želim dostavo na naslov zdravila« in v temo sledeča ustrezna polja vpiše osebo in naslov želene dostave.
8. Vnos podatkov naročnika: v ustrezna okence vnesete ime in priimek/naziv, naslov naročnika, kraj dostave, telefonsko številko, elektronski naslov. Po želji lahko v okence »Komentar« pišete posebne želje, zahteve in druge komentarje.
9. Sprejem splošnih pogojev poslovanja: kupec se seznani s splošnimi pogoji poslovanja ter v okencu označi, da je z njimi seznanjen in da jih sprejme.
10. Še enkrat preglejte podatke naročila in če so pravilni, naročilo potrdite s klikom na gumb »Kupi«.
Neposredno po oddaji naročila boste kot naročniki naročniki na elektronski naslov, naveden v naročilu, obvestila o potrditvi naročila, ki vsebujejo podatke o naročenih izdelkih, vključno z naročeno količino in ceno le teh, stroški v načinu dostave, popuste, skupen znesek za plačilo ter podatke, ki jih lahko dobite, uporabite za plačilo v primeru izbire plačila po prevzemu ali položnici. V primeru nejasnosti, dodatnih vprašanj ali trajnih obvestil o potrditvi naročila nas pokličite na telefon 01/360-28-28 ali nam pišite narocila@druzina.si.

ROK DOBAVE IN STROŠKI POŠILJANJA
Velja za vsa naročila izdelkov preko pošte, spleta, telefona, e-pošte in po potnikih na terenu:
Izdelke naročene, ki so na zalogi, vam bomo poslali v 2 - 4 delovnih dneh od oddaje naročila. Izdelke, ki trenutno niso na zalogi in niso razprodani, vam pošljemo takoj, ko jih prejmemo v naše skladišče.
Stroški pošiljanja na kateri koli naslov v Sloveniji znašajo 3,90 evra in so prikazani na naročilnici (naročilo preko spleta) na računu. Ob nakupu knjige v vrednosti nad 45 evrov plačane stroške pošiljanja založbe (velja za Slovenijo), če je naročilo izvedeno kot spletni nakup.

Če knjige potrebujete, nas pokličite po telefonu 01/360-28-28 med 8.00 in 15.00 uro vsak delovni dan v tednu in se dogovorili, da bomo o možnostih hitrejše dostave.
Naročene izdelke preko pošte, spleta, telefona, e-pošte lahko prevzamete tudi osebno v naših knjigarnah (ni stroški pošiljanja):

 • na Krekovem trgu 1 v Ljubljani*
 • na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano*
 • v knjigarni Zvonček v Ajdovščini*
 • v knjigarni Kapitelj v Novem mestu
 • v Kleklovi knjigarni v Murski Soboti

*velja tudi za izdelke naročene preko spletnih trgovin.

Stroške za pošiljanje v tujino obračunamo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če med možnostjo izberete državo pri naročilu prek spleta ni navedenih držav v kateri koli poslani izdelki, jo vpišite v vas o stroških pošiljanja naknadno obvestimo.

ODSTOP OD NAROČILA
Velja za vsa naročila izdelkov preko pošte, spleta, telefona, e-pošte, po potnikih na terenu in v knjigarnah:
Kupec ima pravico, da v 14 dneh ponudnikov na naslov Družina doo, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana ali po e -pošti na naslov narocila@druzina.si pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe: ODSTOP OD POGODBE.docx

Kupec ima pravico, da odstopi od pogodbe tudi v 15 dneh od prejema blaga. Odstopno izjavo mora kupec sporočiti ali poslati na naslov DRUŽINA doo, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana. Tej pravici se ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je vrnjena pošiljka oddana v roku. Prejeto blago morate nepoškodovano in v nespremenjeni količini skupaj z računom (ali kopijo računa) vrniti na naslov DRUŽINA doo, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana v 15 dneh od dne, ko ste obvestili založbo o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Edini strošek, ki bremeni naročnika v zvezi z odstopom od pogodbe po prejemu blaga, je neposreden strošek vračil blaga.

V primeru odstopanja od nakupa v skladu z zgornjimi določili, naročniki vrnejo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oz. nakupa. Če ponudnik zamudi z vračilom plačil, mora naročniku poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov naročnik nima pravice do odstopa od pogodbe, katere predmet je blago, izdelano po natančnih navodilih naročnika oz. je bilo prilagojeno njegovim osebnim željam in potrebam.
Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig, nabožnih predmetov, izdelkov iz darilnega programa, šolskih in pisarniških potrebščin ni več na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V takih in podobnih primerih vas bomo o našem morebitnem odstopu od pogodbe takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.
Odstop od nakupa naročnik lahko sporoči na različne načine:

 • po pošti: DRUŽINA d. o. o. Ljubljana, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
 • po e-pošti: narocila@druzina.si;


STVARNA NAPAKA
Ponudnik mora naročniku izročiti blago v skladu s splošnimi pogoji in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo naročnik kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za rabo se presoja glede na običajne enake vrste in ob upoštevanju kakršnih koli ponudnikov izjav o značilnostih blaga, ki jih izvajajo zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelkov ali navedb na blagu isto.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokaže potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.


Družina doo, Ljubljana

Ljubljana, 5. julij 2021

Nazaj na vrh