Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhec z Madagaskarja

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 05. 10. 2022 / 09:09
Oznake: Mavrica
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2022 / 11:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhec z Madagaskarja
Mavrica
Navadni variji so doma tudi v ZOO Ljubljana.

Duhec z Madagaskarja

Ste že slišali za svetovni dan lemurjev? Praznujemo ga 31. oktobra. Med lemurje uvrščamo tudi »duhce z Madagaskarja« – navadne varije.

Navadni variji so simpatične črno-bele puhaste živali, ki jih lahko srečate tudi v ljubljanskem Živalskem vrtu. O njih pišemo v oktobrski številki revije Mavrica (prelistajte jo lahko tukaj), kjer letos predstavljamo ogrožene živali. Variji so bili prav zaradi svojega ljubkega izgleda zelo priljubljeni kot domače živali, kar pa zanje ni primerno, zato jim danes grozi izumrtje.

O navadnih varijih si lahko preberete v oktobrski številki revije Mavrice, urednica Melita pa jih je tudi obiskala v živalskem vrtu ter skupaj z Almo Moštrokol, ZOO pedagoginjo, posnela krasen video o tem, kako lahko mi pomagamo ogroženim varijem. Vabljeni, da prisluhnete!


Med drugim pa je urednica Melita spoznala tudi radovednost in igrivost varijev - stojalo za kamero so namreč takoj vzeli za svoje in se nanj povzpeli. :)

Utrinki s snemanja v ZOO Ljubljana. | FOTO: arhiv uredništva Mavrica

Vabljeni, da se naročite na revijo Mavrica, spoznate še več ogroženih živali in še mnogo drugih zanimivih zgodb. Naročite se lahko preko naše spletne strani, na e-pošti narocila@druzina.si ali na telefonski številki 01/360-2828.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh