Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezusova ljubezenska izjava

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 24. 06. 2022 / 00:30
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2022 / 16:05
Jezusova ljubezenska izjava
Božje okolje
Francoski duhovnik Martin Pradère o aktualnosti sporočila Jezusovega srca za danes. FOTO: Osebni arhiv

Jezusova ljubezenska izjava

Martin Pradère se je z duhovnostjo Jezusovega srca srečal na začetku svoje duhovniške poti v Skupnosti Emanuel, katere član je in ki vodi romarsko središče v Paray-le-Monialu, kraju prikazovanj Jezusovega srca. Je duhovnik pariške nadškofije in je doslej deloval zlasti kot predavatelj v bogoslovjih v Kamerunu, na Slonokoščeni obali ter v Franciji, trenutno pa spremlja duhovnike skupnosti v afriških državah. Bil je tesen sodelavec jezuita p. Edouarda Glotina, enega največjih poznavalcev teologije in duhovnosti Jezusovega srca, pri pripravi obsežnega teološkega dela v štirih delih, ki predstavlja celoten krščanski nauk v luči Jezusovega srca.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Božje okolje

»V šoli p. Glotina in obsežnega dvatisočletnega izročila o Jezusovem srcu sem doživel nekaj pretresljivega, kot nekakšen drugi klic. Odkril sem 'širokost in dolgost in visočino in globočino' Kristusove ljubezni in močno sem si želel, da bi to prenesel naprej,« pravi.

Kako razumeti, da ima Bog srce?

Beseda srce simbolično označuje človekovo središče, njegovo notranjo skrivnost, kot je dejal papež Janez Pavel II. V središču človeškega bitja je nekakšno notranje območje – intimno, skrito, skrivnostno – ki se sklada z besedo »jaz«, »globoki jaz«, ki sprejema odločitve.

Srce je moje bivališče. 

Našemu razumu in drugim je nedojemljivo, samo Bog ga lahko preišče in spozna. Ko molimo, ne glede na telesno dr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh