Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kar 36 pomočnikov

Za vas piše:
Agata in Gašper Hren
Objava: 03. 11. 2022 / 13:23
Oznake: Božje okolje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2023 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kar 36 pomočnikov
Božje okolje
Agata in Gašper Hren o medsebojni pomoči pri gradnji hiše. FOTO: Pixabay

Kar 36 pomočnikov

Leta 2019 smo na jesen naredili izkop za našo hišo in v naslednjih dveh letih je zrasla naša hišica, ki jo je pomagalo spraviti skup kar 36 pomočnikov (poleg najine malenkosti). V tej pisani druščini so se znašli prijatelji, družinski člani, sodelavci, člani Skupnosti Emanuel in njihovi otroci, celo neznanci, ki sva jih takrat videla prvič.

Najrednejši pomočnik je bil Agatin oči, ki je v zadnjem letu pomagal 290 ur, seveda pa sva bila vesela tudi najmanjše pomoči, kot je bilo varstvo otrok, da sva lahko delala oba.

V vsakem obdobju se je našel prijatelj, ki je z Gašperjem dežural na hiši – prijatelj iz Skupnosti, prijatelj iz gimnazijskih let in v zaključni fazi še gimnazijec, ki je čisto po naključju izvedel, da nam pomoč pride prav. Delo je obsegalo vse od polaganja ploščic, kitanja, knaufanja, pleskanja, pospravljanja do vezanja elektrike, pletenja ograje, brušenja dil in kuhanja malice. Gašper pravi, da je imel načrt vedno dva koraka naprej, za tretjega bo pa sproti poštudiral, kaj sledi. Na srečo je v najini bližini vedno bil kdo, ki je imel odgovor – Agatin oči, kakšen mojster ali pa youtuber.

Seznam pomočnikov

S pomočniki smo bili povezani preko skupine Messenger, kamor je Gašper napisal za pomoč, ko je nameraval delati. Večkrat je rekel, da ne misli nikogar šparati, ker če nam kdo želi pomagati, je to sedaj, ko pomoč res potrebujemo. Gašper je delo v naprej razporejal. Naredil je tabele s seznamom in opisom del, kamor so se pomočniki lahko vpisali glede na to, kaj znajo oziroma kaj si želijo delati. Na delovnih akcijah jim je Gašper razporedil delo, jih učil, kako se dela s kakšnim orodjem, in pokazal, kaj naj delajo.

Na delovnih akcijah jim je Gašper razporedil delo, jih učil, kako se dela s kakšnim orodjem, in pokazal, kaj naj delajo.

Ko sva, preden sva začela graditi, razmišljala, kakšna bo Božja pomoč, si je nisva znala prav predstavljati. Sedaj, ko gledava nazaj, vidiva, da nama je bila pomoč od zgoraj dana po rokah bratov in sester.

Prebrali ste del članka, ki je bil objavljen v reviji Božje okolje z osrednjo temo Vsak samo zase (5/2022). Revijo lahko prelistate TUKAJ. Spremljajte Božje okolje tudi na Facebooku

Kupi v trgovini

Božje okolje
35,40€
Nalaganje
Nazaj na vrh