Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdaj bo konec sveta?

Za vas piše:
Mitja Markovič
Objava: 21. 12. 2022 / 09:00
Oznake: Mavrica
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.12.2022 / 13:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kdaj bo konec sveta?
Mavrica
FOTO: Unspalsh

Kdaj bo konec sveta?

Morda si že kje prebral, da pa nekoč, čez veliko veliko let, tega sveta ne bo več?! Naše sonce bo namreč nehalo svetiti. Nas mora zato biti strah?

Naša Zemlja je čudovit planet. Zelen in pisan. Poln je življenja: neštevilne barvite cvetice, drevesa in druge rastline ga napolnjujejo in brez števila živalskih vrst se giblje po njem. Naša zemlja je čudovit dom. Greje nas toplo sonce, od časa do časa zemljo zalije dež. Razveseljuje nas raznolikost letnih časov: poleti gremo lahko na morje in pozimi smučat ali sankat. Bo kdaj res vsega tega konec?

Kdaj bo konec sveta? Ali kdo to ve?

Znanstveniki so izračunali, da bo našega sveta konec čez nekaj manj kot pet milijard let. Huh ... to je ogroooomno. Tega si sploh ne moremo predstavljati ... Skratka: imamo še veliiiiiko časa. Lahko se umirjeno zleknemo na ležalnik in uživamo življenje dalje ... Ali res?

Bo res nekoč konec sveta? FOTO: Unsplash

Že že, kaj pa vojna in jedrsko orožje in onesnaževanje okolja? 

To pa je dobro vprašanje! In tudi bolj pomembno od tistega o koncu sveta čez veliko milijard let. Nič ne pomaga, da bo svet obstajal, če bi na njem uničili življenje. Prav žalostna bi postala naša Zemlja, če bi se vsa spremenila v puščavo. Tega si ne želimo. Zato je pomembno, kaj delamo in da zanjo lepo skrbimo.

Nas mora biti torej strah? 

O ne, to pa ne! Sploh ne, saj smo v Božjih rokah. Prav pa je, da smo odgovorni. Bog vsakomur od nas v srcu govori, da ga ima rad, in nas spodbuja k dobremu. Vabi nas k odgovornosti, k ljubezni do drugih ljudi in k skrbi za našo Zemljo, ki je naš skupni dom.

Ne, ni treba, da nas je strah! Smo v Božjih rokah! FOTO: Unspalsh

Kaj pa hude naravne nesreče in velike spremembe v vremenu, ki smo jim priča, ali te kaj napovedujejo?

Vse to so znamenja, ki nas želijo prebuditi. Bog jih dopusti, zato da bi se zavedali, da ni vseeno, kako živimo. A še vedno smo v Božjih rokah. Bog nas varuje in skrbi za nas. Strah je povsem odveč! In tudi povsem nekoristen je. Saj veš, kako je, ko te v šoli učiteljica vpraša zelo težko snov, tebe pa je na smrt strah, čeprav si se veliko učil. Če te je zelo strah, svojega znanja ne boš mogel pokazati.

Bog dopusti naravne nesreče, da bi se zavedali, da ni vseeno, kako živimo. FOTO: Unsplash

Tako je tudi ob slabih napovedih, o katerih poslušamo. Dobro je, da pomisliš, kako živiš. Se vprašaš, ali si lahko bolj odgovoren, bolj varčen, bolj skromen. Vendar ob tem zaupaj, da je Bog tvoj ati. Tudi če se boš znašel v nevarnosti, te bo ulovil in te rešil.

Kaj pravi Jezus o koncu sveta? 

  • Pove nam, da je prav nesmiselno ugibati, kdaj bo konec sveta: »Za tisti dan in uro pa ne ve nihče, ne angeli v nebesih ne Sin, ampak samo Oče.«
  • Pove nam, da so nekatere stvari večje in pomembnejše od vprašanja o koncu sveta: »Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.«
  • Pove nam, da je prav, da tako živimo, da se bomo vsak trenutek želeli srečati z njim in iti v nebesa.

Članek je bil objavljen v januarski številki revije Mavrica. Nanjo se lahko naročite preko naše spletne trgovine. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh