Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev za popolno ljubezen

Za vas piše:
Gabriele Amorth
Objava: 02. 06. 2022 / 22:37
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2022 / 22:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Molitev za popolno ljubezen
"Gospod Jezus, ti poznaš moje breme. Vsega prelagam na tvoje srce dobrega pastirja." FOTO: Cathopic

Molitev za popolno ljubezen

Gospod Jezus, prišel si, da ozdraviš naša ranjena in potrta srca. Prosim te, da pozdraviš nemir, ki v moje srce vnaša stisko; na poseben način te prosim, da ozdraviš vse, ki širijo greh.

Prosim te, vstopi v moje življenje in odpravi vso psihološko škodo, ki mi je bila nanešena v mojih zgodnjih letih, in pozdravi vse rane, ki sem jih zaradi tega pridobival skozi vse življenje.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 6/2022.

Gospod Jezus, ti poznaš moje breme. Vsega prelagam na tvoje srce dobrega pastirja. Prosim te, po zaslugah velike, odprte rane v tvojem srcu, da pozdraviš vse te male rane v mojem. Pozdravi bolečino vseh mojih težkih spominov, da me ne bo nič od tega, kar se je v preteklosti zgodilo, več zadrževalo v bolečini in tesnobi ter izpolnjevalo z grenkobo. Ozdravi, o Gospod, vse rane, ki so vzrok vsega zla, globoko zakoreninjenega v mojem življenju. Želim odpustiti vsem, ki so me prizadeli. Ozri se na moje notranje rane, ki mi preprečujejo, da bi odpustil. Ti, ki si prišel odpustit skesanim v srcu, prosim, ozdravi tudi moje srce.

Pozdravi bolečino vseh mojih težkih spominov, da me ne bo nič od tega, kar se je v preteklosti zgodilo, več zadrževalo v bolečini in tesnobi ter izpolnjevalo z grenkobo.

Ozdravi, Gospod Jezus, vse notranje rane, ki mi povzročajo telesno bolezen. Izročam ti svoje srce. Sprejmi ga, Gospod, prečisti ga in ga navdaj z občutki svojega božanskega Srca. Pomagaj mi postati krotak in ponižen. Pozdravi me, o Gospod, od bolečine, nastale ob smrti mojih ljubljenih, ki me stiska. Daj, da se mi povrneta mir in radost ob spoznanju, da si ti Vstajenje in Življenje.

Napravi me za pristno pričo tvojega vstajenja, tvoje zmage nad grehom in smrtjo in tvoje žive navzočnosti med nami. Amen.

Oče Gabriele Amorth († 2016) je bil glavni eksorcist rimske škofije in avtor štirih knjig o blaženi devici Mariji. 

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 6/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh