Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne verjamem

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 28. 10. 2021 / 00:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2021 / 10:05
Ne verjamem
Simon Potnik. FOTO: Žiga Kreft.

Ne verjamem

Rečemo, da iz malega raste veliko. In to je dobro. Ampak tudi iz muhe delamo slona. In to ni dobro. Pa da kdor molči, devetim odgovori. To je dobro. Cele dneve pa se zadržujemo na različnih komunikacijskih valovnih dolžinah. To pa ni dobro.

Dvomim, da se je Krištof Kolumb zavedal, kakšen proces bo sprožil. Prav tako ne verjamem, da je Marija Terezija vedela, da bo tako odločilno vplivala na ureditev in organiziranost Cerkve, da ji še sedaj bolj verjamemo kot samemu papežu – in ne le papežu, tudi Jezusovemu naročilu in Duhu Cerkve. 

No, pa saj tudi sveta mati Terezija med tisto vožnjo z vlakom, ko je v njej dokončno dozorela odločitev za služenje ubogim, ni verjela, da jo bo Bog tako močno uporabil. Da bo postala tako močno Njegova: Njegova usta, Njegove roke, Njegove noge, Njegovo srce. 

Še bi lahko našteval. Od veleznanih in priznanih in potrjenih in blestečih na preprogah naših medijev pa vse do naših ulic, delovišč in igrišč in domov, prav do vsakogar. Kot se Kajn ni zavedal, kaj bo pomenilo za človeštvo, ko je dvignil roko nad brata, saj je že njegov oče Adam raje prisluhnil kompilaciji izgovorov, ki mu jih je podtikala prva neizvirna radijska postaja hudobnega duha. V vsej zgodovini č...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh