Zapri
Iskanje

Recept: file šarenke s sivkino masleno omako

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 10. 06. 2022 / 10:46
Oznake: Praznična
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2022 / 10:52
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Recept: file šarenke s sivkino masleno omako

Recept: file šarenke s sivkino masleno omako
Praznična
Čudovita kombinacija rib, sivke in limone. FOTO: Kristina Smodila
Poletje je čas za sveže okuse, pa tudi za malo eksperimentiranja v kuhinji. Narava nam kar sama ponuja zanimive kombinacije okusov. Preizkusimo še kaj novega!

File šarenke s sivkino masleno omako

Ribe

- 2 fileja šarenke
- 2 žlici oljčnega olja za ponev
- limona za okras


Maslena omaka

- 3 žlice masla
- 2 stroka česna
- nekaj ocvrtih cvetov španske sivke
- sol, grobo mlet poper
- peteršilj
- parmezan


File ribe splaknemo pod mrzlo vodo in osušimo s papirnato brisačko. V ponvi na visoki temperaturi popečemo ribji file, s kožo navzdol, in sicer pečemo približno 1 minuto in nato še 30 sekund na drugi strani (velja za tanjši file). Poleg ribe ocvremo v olju še sivkine cvetove, da potemnijo.

V drugi kozici stopimo maslo, dodamo stroka česna, sol in poper, ocvrte sivkine cvetove in peteršilj. Pustimo, da se okusi prepojijo.

Medtem zložimo file ribe na krožnik, pokapamo z limono in posujemo s parmezanom. Nato prelijemo še z masleno omako.

Recept je bil najprej objavljen v reviji Praznična, poletje 2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,90 evra, naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Sledite reviji Praznična tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

Naročnine
23,60€ Poglej izdelek: Praznična
Nalaganje
Nazaj na vrh