Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 31. 01. 2022 / 21:29
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2022 / 09:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. Foto: Vid Ponikvar

Urednikova beseda

Februarski številki na pot

Letošnji februar bo minil brez posta. No, vsaj brez postnega časa, ki se začne letos šele marca; ob petkih se redno postimo. Vseeno pa nam bo prinesel vrsto bogoslužnih in prazničnih spodbud, s katerimi lahko obogatimo svoje krščansko življenje. Svečnica nam bo s slovesom od jaslic osvežila spomine na božični čas, Lurška Mati Božja nas bo opozorila na bolnike, sedež apostola Petra na svetega očeta in njegovo vlogo v vesoljni Cerkvi, nadomestni apostol Matija, ki nam je bil vrnjen v februar, pa nas bo spomnil na zbor apostolov, ki ga na svojski način dopolnjujemo dandanes vsi kristjani.

Ko še vsi kot začetniki iščemo, kaj naj bi počeli s sinodo in v njej, ne spreglejmo skromnih pobud Magnificata.

Kratke misli od koncu dnevov nam ta mesec prihajajo iz knjige p. Marka I. Rupnika in Nataše Govekar Rdeča na zlatem trgu, v kateri se avtorja dotakneta odnosa med umetnostjo, vero in življenjem. Če vas bodo izseki nagovorili, da bi prebrali celo knjigo, je ta ob 70-letnici Družine na voljo po polovični ceni; obstaja pa tudi v (sicer dražji) e-obliki.

Blagoslovljen najkrajši mesec v letu!

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 2/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,90 evra, letna naročnina pa 63,70 evra. Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh