Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za februar

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 30. 01. 2023 / 08:30
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2023 / 09:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za februar
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda za februar

Letos nas bo že sredi druge polovice meseca, ravno na dan, ko bi sicer obhajali praznik sedeža apostola Petra, v postni čas uvedla pepelnica.

Pepel nas bo spomnil na našo minljivost in nas spodbudil k spokornosti, ki naj bo v tem, da naredimo več prostora Božji besedi. Odpovedovanje telesni hrani nič kaj dosti ne koristi, če ni povezano tudi z večjo odprtostjo za duhovne dobrine. Pustimo si pomagati! Tudi z Magnificatom.

V tem mesecu bomo začeli spremljati premišljevanja profesorja Bogdana Dolenca o jeziku pri bogoslužju, še posebej z vidika cirilmetodovskega misijona med Slovani.

Pepel nas bo spomnil na našo minljivost in nas spodbudil k spokornosti, ki naj bo v tem, da naredimo več prostora Božji besedi.

Marsikdo med nami je vsaj od daleč videl kakega blaženega in že ta bežna srečanja so nas zaznamovala. Kaj si lahko mislimo šele o ženi, ki je nosila, dojila, vzgajala in pokopala sina, ki je že razglašen za blaženega. In ta gospa še ni stara niti 60 let. To je Antonia Salzano Acutis. Ta mesec bomo na ostankih strani spremljali njene misli.

Vabim vas, da posebno pozornost namenite še armenskemu srednjeveškemu avtorju sv. Gregorju Nareškemu (str. 351), novincu med cerkvenimi očeti, ki goduje ta mesec in ga predstavljamo z duhovno drobtinico iz njegovih spisov.


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 2/2023. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh