Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za junij

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 02. 06. 2022 / 19:46
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2022 / 22:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za junij
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda za junij

Dovolim si vas še enkrat povabiti na Dan za Magnificat, ki bo tokrat na soboto po prazniku Marijinega obiskanja, to je 4. junija 2022 na Zaplazu. Podrobnejši program si lahko ogledate v Družini in na spletu.

Ne pozabimo nadaljevati devetdnevnice pred binkoštnim praznikom, zlasti za naše letošnje birmance! Ponovili smo jo na strani 3. Za spodbudne misli ob koncu posameznih dni imamo tokrat na voljo izvlečke iz knjige Tomaša Špidlika Evharistija: zdravilo nesmrtnosti, saj v tem mesecu praznujemo slovesni praznik svetega Rešnjega telesa in krvi.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 6/2022.

V juniju posebej molimo tudi za domovino, ki praznuje svoj dan državnosti, zato vas vabim, da v tem Magnificatu poiščete in si označite molitev za devetdnevnico pred praznikom, potem sledite dnevnim opomnikom in si sami izberete, kdaj jo boste molili.

Naj nas vsa junijska praznovanja duhovno obogatijo in usposobijo za nove korake v veri!

Morda ne bo odveč, če še pojasnimo, zakaj je letos šentjanževo na neobičajen dan. Na 24. junij namreč letos pride premični slovesni praznik Srca Jezusovega (nanj kaže tudi naslovnica), zato se praznik rojstva sv. Janeza Krstnika, prav tako slovesni, a nižje stopnje, umakne na najbližji »prosti« dan, kar odločijo škofje. Tako se bo letos sv. Janez nekako prehitel in ga bomo v bogoslužju praznovali že 23. junija. Kako bo s kresovanjem, pa se boste dogovorili sami drugod.

Naj nas vsa junijska praznovanja duhovno obogatijo in usposobijo za nove korake v veri!

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 6/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Nalaganje
Nazaj na vrh