Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za julij

Za vas piše:
Br. Miran Špelič OFM
Objava: 20. 06. 2024 / 14:12
Oznake: Duhovnost, Molitev
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2024 / 14:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za julij
Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Tatjana Splichal

Urednikova beseda za julij

Dragi poveličevalci in poveličevalke!

V juniju smo v Ljubljani ob naši 10-letnici obhajali Dan za Magnificat. Vsem, ki ste sodelovali od blizu ali od daleč, v živo ali z ogledi posnetkov, se prisrčno zahvaljujemo in vas vabimo, da še naprej ostanete z nami kot poveličevalci velikih Gospodovih del po stopinjah in z besedami Marijinega magnificata.

Vsem, ki ste na Dnevu za Magnificat sodelovali od blizu ali od daleč, v živo ali z ogledi posnetkov, se prisrčno zahvaljujemo in vas vabimo, da še naprej ostanete z nami.

Ta mesec je spet god glavnega zavetnika naše celine sv. Benedikta; pred leti smo na naslovnici imeli za ta mesec njegov portret, letos pa imamo v sami reviji izrezke iz knjige Flaminie Morandi, Luč Evrope (Družina 2017), ki govori o njem; eden od bogoslovcev ljubljanskega bogoslovnega semenišča jo je izpostavil kot eno od dveh najljubših knjig. Ne pozabimo pa, da za Evropo skrbijo še trije julijski svetniki, Ciril in Metod, Grka in apostola Slovanov, ter Brigita Švedska.

Zaradi številnih mučencev, ki se jih spominjamo v tem mesecu, vas vabimo, da na njihove godove zmolite litanije mučeništva, ki spremlja vsa obdobja zgodovine Cerkve.

Zaradi številnih mučencev, ki se jih spominjamo v tem mesecu, vas vabimo, da na njihove godove zmolite litanije mučeništva, ki spremlja vsa obdobja zgodovine Cerkve. Julijski izbrani svetniki nas bodo v tem mesecu redkih, a zato toliko dragocenejših novih maš spodbujali k molitvi in delu za nove duhovniške poklice. Vedno bolj pa se že bliža sveto leto, zato je prav, da se nanj pripravimo s svojo molitvijo, da bo obrodilo sadove. Naj nam pri tem pomaga tudi Magnificat.

***

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat št. 7/2024. Spremljajte spodbudne misli iz Magnificata na Facebook profilu @verujem.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh