Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Andrej Šegula, novi urednik Oznanjevalca

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 16. 11. 2023 / 05:00
Oznake: Oznanjevalec
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2023 / 07:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Andrej Šegula, novi urednik Oznanjevalca
Novi urednik Oznanjevalca, Andrej Šegula. FOTO: Tatjana Splichal

Andrej Šegula, novi urednik Oznanjevalca

Revija Oznanjevalec je z začetkom novega cerkvenega leta dobila novega urednika – dr. Andreja Šegulo, sicer profesorja pri Katedri za pastoralno in oznanjevalno teologijo. Šegula je na mestu urednika zamenjal dr. Rafka Valenčiča, ki je Oznanjevalca urejal več kot 20 let.

Revijo slovenski duhovniki poznajo kot priročno gradivo pri pripravi nedeljskih in prazničnih pridig. Revija je zasnovana tako, da upošteva liturgično leto, pastoralne poudarke v Cerkvi doma in po svetu in družbene razmere, v katerih živimo katoličani.

Za prenovljeno podobo je poskrbela mlada, večkrat nagrajena oblikovalka Ana Kompara. Naslovnice bodo odslej krasila umetniška dela slovenskih sakralnih umetnikov, vsako leto bodo predstavljena štiri likovna dela enega umetnika po izboru umetnostnega zgodovinarja dr. Andreja Dobleharja. S tem želi revija poudariti pomen oznanjevanja skozi sodobno pa tudi klasično likovno umetnost.

Naslovnice bodo odslej krasila umetniška dela slovenskih sakralnih umetnikov.

V uredniškem odboru revije so upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek, dekan TeoF dr. Janez Vodičar, Franci Alič in Slovenski katehetski urad, ki so na seji ob imenovanju novega urednika podali nekaj smernic in predlogov za prihodnje delo.

Vsaka številka Oznanjevalca prinaša izvirne predloge slovenskih duhovnikov, redovnikov, redovnic in laikov za katehezo in pridigo pri nedeljskem bogoslužju po triletnem liturgičnem krogu (A, B in C). Prinaša tudi besedila domačih in tujih avtorjev ter spodbudo za nove pastoralne prijeme pri oznanjevanju. Od leta 2021 sta naročnikom na voljo tudi digitalna izdaja in aplikacija.

Vsaka številka Oznanjevalca prinaša izvirne predloge slovenskih duhovnikov, redovnikov, redovnic in laikov za katehezo in pridigo.

Prenovljeno revijo lahko prelistate tukaj.

Nalaganje
Nazaj na vrh