Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne drobtinice

Objava: 08. 10. 2021 / 13:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.10.2021 / 13:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovne drobtinice
Sv. Marija Favstina Kowalska goduje 5. oktobra. Ilustracija: Jerzy Ochoński

Duhovne drobtinice

Jezus je boljši del, ki ga lahko zmeraj izberemo

Skrivnostni Jezus, življenje moje duše, predmet mojega gorečega hrepenenja, nič ne bo zadušilo tvoje ljubezni v mojem srcu. S tem zagotovilom me navdaja velika moč najine vzajemne ljubezni.

Skrivnostni Jezus, ti si slavna obljuba mojega vstajenja, vse moje življenje je osredotočeno nate. Ti me boš, o Gostitelj, navdal z močjo, da te ljubim za vedno in dobro vem, da boš ti v zameno za vedno ljubil mene kakor svojega otroka.

Skrivnostni Jezus, moja najčistejša ljubezen, moje sožitje s teboj se je že začelo tukaj, na zemlji in se bo v polnosti uresničilo nekoč v večnosti, kajti te najine vzajemne ljubezni ne bo nikoli konec.

Skrivnostni Jezus, edino hrepenenje moje duše, ti sam mi pomeniš več kakor vse nebeške sladkosti. Moja duša išče samo tebe, ki si nad vsemi darovi in milostmi; tebe, ki si me obiskal pod podobo kruha.

Skrivnostni Jezus, sprejmi moje žejno srce, ki gori zate s čistim serafskim ognjem. Kljub temu da sem le tvoja nevredna služabnica, skozi svoje življenje hodim po tvojih stopinjah, nepremagljiva, z visoko dvignjeno glavo, kakor vitez.


Sv. Marija Favstina Kowalska († 1938), poljska sestra iz reda Gospe od usmiljenja, je po mističnih videnjih navdihnila pobožnost Božjega usmiljenja.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh