Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezusa poslušajte!

Za vas piše:
Martin Zlobko
Objava: 04. 03. 2022 / 13:44
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2022 / 13:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezusa poslušajte!
Mavrica
Iz oblaka se je zaslišal glas: »Ta je moj Sin, moj Izvoljenec, njega poslúšajte!« ILUSTRACIJA: Bojana Dimitrovski

Jezusa poslušajte!

Razlago evangelija za otroke za 2. postno nedeljo (13. marec), je pripravil Martin Zlobko, duhovnik v Zavodu sv. Stanislava.

Tisti čas je Jezus vzel s seboj Petra, Janeza in Jakoba in šel na goro môlit. Medtem ko je molil, se je videz njegovega obličja spreménil in njegova oblačila so belo sijala. In glej, dva moža sta se pogovarjala z njim; bila sta Mojzes in Elija. In ko sta odhajala od njega, je Peter rekel Jezusu: »Učenik, dobro je, da smo tukaj. Postavimo tri šotore: tebi enega, Mojzesu enega in Eliju enega.« Ni namreč vedel, kaj govorí. Medtem ko je to govóril, pa se je narédil oblak in jih obsenčil. Iz oblaka se je zaslišal glas: »Ta je moj Sin, moj Izvoljenec, njega poslúšajte!« In ko se je ta glas zaslišal, je bil Jezus sam. Oni pa so molčali in tiste dni niso nikomur povedali, kaj so videli. (Prim. Lk 9,28-36)

Razloži mi, prosim!

Jezus je Božji Sin. To v današnjem evangeliju pove tudi nebeški Oče. In podobne besede so se zaslišale tudi ob našem krstu: ti si moj ljubljeni sin, ti si moja ljubljena hči! Od takrat smo povabljeni, da poslušamo Jezusov glas, da beremo njegovo Besedo. Potem bo tudi nam tako prijetno, kot je bilo apostolu Petru, da je kar želel ostati na gori.

Jezusa poslušam zato, ker mi želi samo dobro. Ne, samo najboljše mi želi Jezus!

Zakaj naj poslušam Jezusa?

Jezusa poslušam zato, ker mi želi samo dobro. Ne, samo najboljše mi želi Jezus! Zato poslušam njegov glas, ki govori v mojem srcu in berem njegovo besedo v Svetem pismu.

Sem res ljubljen Božji sin ali hči?

Res sem ljubljen Božji sin oziroma hči, saj je Gospod moje ime zapisal na obe dlani svojih rok: “Glej, na obe dlani sem te napisal” (Iz 49,16). Nad menoj pa je izrekel in vsak dan izreka naslednje lepe besede: Ti si moj ljubljeni sin / Ti si moja ljubljena hči.

Izziv

En večer v postu s prižganimi (krstnimi) svečami kot družina obnovite svoje krstne obljube (najdete jih na fb Mavrica)! To vam bo dalo novih moči.

Povabilo

V postnem času sam ali skupaj z družino berem Sveto pismo!

Molitev

Jezus, ti si se pogosto pogovarjal s svojim Očetom. Prosim, pomnoži mi vero, da se bom tudi jaz pogosto pogovarjal z Njim, ki je tudi moj dobri Oče. Amen.

Članek je bil objavljen v marčevi številki revije Mavrica, 7/2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh