Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako lahko vemo, da večnost res obstaja?

Za vas piše:
Matevž Mehle
Objava: 09. 01. 2022 / 15:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.01.2022 / 07:46
Kako lahko vemo, da večnost res obstaja?
Najst
Kaj je tisto, s čimer si nabiraš zaklade za nebesa, in kaj je tisto, kar te od tega odvrača? FOTO: Pexels

Kako lahko vemo, da večnost res obstaja?

»Konec je! Konec je!« sem se drl na nasprotno ekipo, ki je ugibala geslo pri Activityju. Bili so tik pred tem, da ga uganejo, jaz pa sem v vsej svoji tekmovalnosti neučakan buljil v peščeno uro na mizi in navijal, da se čas izteče še pred tem.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst

Kako počasi so zrna peska zapuščala zgornjo polovico! Prav po polžje počasi. A končno! Zadnje zrno je padlo in ekipi ni uspelo uganiti pravilnega gesla. Čas je bil tokrat na naši strani.

Zdi se mi, da smo tudi mi večkrat osredotočeni na čas, ki ga imamo. Včasih nam beži, uhaja. Ko se družiš s prijatelji, ko počneš kaj vznemirljivega ali zanimivega. Še posebej hitro teče takrat, ko si vse svoje obveznosti (recimo učenje pred testom) preložil na zadnji trenutek. Takrat ko se jih le lotiš, se ti zdi, da čas teče neizprosno hitro. 

Spet drugič gre čas neskončno počasi. Pri profesorju ali učitelju, ki dolgočasno poučuje, pri opravljanju gospodinjskih opravil, marsikomu tudi pri daljši molitvi (recimo rožnem vencu). Takrat se zdi, da se številke na uri nikamor ne premakne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh