Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Moje poslanstvo je: imeti rada!

Za vas piše:
Lucija Mihalinec
Objava: 01. 09. 2023 / 08:21
Oznake: Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2023 / 10:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Moje poslanstvo je: imeti rada!
Najst
Poskusila pa sem veliko stvari, odkrivala, kaj vse je mogoče, ugotavljala, kaj mi ustreza. FOTO: Pexels

Moje poslanstvo je: imeti rada!

Vsak človek se običajno prav v mladostniških letih vpraša, zakaj je na svetu. Katoličani verjamemo, da ima vsak od nas svoje poslanstvo, ki nam ga je zaupal Bog. Kako pa odkrijemo svoje poslanstvo? Kaj se mora zgoditi, da rečemo: »To je to!«? Prek pričevanj nam bodo o tem v tej sezoni revije Najst spregovorili mladi, ki so svoje poslanstvo že odkrili. Tokrat je zapis prispevala Lucija Mihalinec, ki jo lahko srečaš tudi na Stični mladih – tam bo imela delavnico o teologiji telesa.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst.

Nekje na sredini srednje šole nisem imela pojma, kako bo izgledalo moje življenje. Sem si pa postavila tri kriterije. Karkoli bi že počela, sem želela pri tem uporabiti svoje talente, želela sem biti koristna za druge in želela sem se ob tem imeti fajn. To sem vedela, kaj več pa ne. Poskusila pa sem veliko stvari, odkrivala, kaj vse je mogoče, ugotavljala, kaj mi ustreza. Ob odzivih drugih ljudi sem spoznavala, v čem sem dobra, ob svojih izkušnjah sem izkusila, kdaj se počutim zares živo, mnogo stvari sem tudi poslušala in prebrala, ob čemer so se izoblikovali moji interesi.

V vsem tem času pa je bilo ključno to, da sem bila čim bolj povezana z Bogom. Ob branju Svetega pisma, molitvi, sveti maši in spovedi je moj pogled na svet in nase počasi postajal podoben Božjemu. Boga sem prosila, naj bo moja volja taka kot Njegova. Želela sem, da On deluje po meni. Hkrati pa nisem samo čakala in ugotavljala, kaj hoče od mene, na neki točki sem sprejela odločitev. In ena odločitev je pripeljala do naslednje in ta do naslednje. Spoznala sem še kakšno osebo, ki mi je kaj pametnega svetovala, povabili so me še v kakšno ekipo prostovoljcev, slišala sem še za kakšen zanimiv podkast … Sproti pa sem iz izkušenj ugotavljala, kaj glede na moje trenutne okoliščine deluje in kaj ne. Če je Jezus rekel: »Po njih sadovih jih boste spoznali,« potem pa že mora biti tako.

Ugotavljati, kaj si Bog želi zame, kje bom najbolj srečna, je stalen proces.

Ugotavljati, kaj si Bog želi zame, kje bom najbolj srečna, je stalen proces. Mogoče bo to, s čimer se ukvarjam zdaj, del mojega življenja še dolgo časa, morda pa ima Bog zame v naslednjem obdobju pripravljenega nekaj čisto drugega. Če bom v dobrem odnosu z Njim, bom že pogruntala. Z gotovostjo lahko rečem zgolj to, da je moje poslanstvo imeti rada. Kaj konkretno to pomeni, pa vidim sproti. Ker danes še vedno ne vem, kako bo izgledalo moje življenje. Vem pa, da to ve Nekdo, ki me ima neskončno rad. Moja naloga je, da ostanem v Njem, ker je to edini način, da obrodim dober sad.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst (5/2023). Spremljaj Najst tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

birma
Najst
5,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh