Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ne bojte se!

Janez Pucelj
Za vas piše:
Janez Pucelj
Objava: 29. 03. 2024 / 09:25
Oznake: Naša luč
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2024 / 09:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ne bojte se!
Dragi bralci, želimo vam srce, polno blagodejnega miru, ki ga prinaša Gospod Jezus s svojim vstajenjem. FOTO: splet

Ne bojte se!

To je Jezusova popotnica učencem na poteh vere vanj. Vero je zbudilo bivanje z njim. Jezus jih povabi k sebi in pričuje z življenjem in razlago o Božjem kraljestvu, ki je tu.

Sprva imajo učenci svojo podobo tega, a počasi sprejemajo Jezusovo. Zagotavlja jim, da niso nikjer sami, posebej pa ne pri oznanjevanju in hoji za njim. Tudi oni bodo deležni tega, česar je bil deležen sam: izdan, obsojen, mučen, križan in obujen. Vstal je in živi. Učencu se ne bo godilo drugače kot učitelju, takrat, ko gredo razmere za nohte in takrat, ko se razodene slava te poti. Tudi če gre za življenje in smrt, ni panike. Jezus pomaga razlikovati, kaj je časno in kaj večno. Bog ceni zvestobo in Jezus jim zagotovi svojo: »Jaz sem z vami vse dni do konca sveta!«

Tudi če gre za življenje in smrt, ni panike. Jezus pomaga razlikovati, kaj je časno in kaj večno.

Kristjan ve, kaj je izbral, kam gre in kaj je dosegljiv cilj z Jezusom. Večno življenje je Božje kraljestvo v nebesih. Predokus tega so naši dnevi v moči in preizkušnji vere vanj. Na ta svet je Božji Sin postavil križ, znamenje odrešenja za vsakogar, ki je krščen in veruje.

Kaj bi želeli več? Treba je izoblikovati svojo vero do te mere, da ostanemo zvesti Bogu ne glede na vse drugo. Potem ni več dvomov, bojazni in strahu. V nas se naseli mir, ki ga svet ne more ne dati ne vzeti. To je Božje kraljestvo na zemlji, neminljivost, postavljena v naš minljivi svet. V negotovosti in preizkušnjah vsakdanjih dogodkov, ki nas ne puščajo brez stisk in skrbi, je skala, na kateri stojimo, vstali Kristus.

Vera se preizkuša v osebnem življenju, se vžiga na lastno kožo. Tetoviranje, ki ni modna muha skrivnostnih likov na telesu, ampak je znamenje, vžgano v dno srca in duha človeka, ki hoče živeti, kakor je živel Jezus Kristus. Posnemajte mene, ker jaz posnemam Kristusa, je rotil apostol Pavel prve kristjane. Prepričan je, da ima Jezus prav. On govori resnico.

Posnemajte mene, ker jaz posnemam Kristusa, je rotil apostol Pavel prve kristjane. Prepričan je, da ima Jezus prav.

Takrat postane velika noč praznik vseh praznikov. Klic veselja, ki ga ne ustavi noben zvočni zid. Dan pripoveduje dnevu, noč pripoveduje noči. Njen glas je neslišen, pa se ta govorica razlega po vsem svetu. To je dan, ki ga je naredil Gospod, veselimo se ga in se radujmo.

Dragi bralci, želimo vam srce, polno blagodejnega miru, ki ga prinaša Gospod Jezus s svojim vstajenjem. Danes se nam dogaja kot tisto jutro na tretji dan po strašni smrti, ko so žene naletele na odprt in prazen grob in so apostoli preverjali dejstva. Ne dolgo za tem so videli, slišali in se dotikali vstalega Gospoda. V tistem trenutku so pozabili na vse mučne ure, dneve in noči, ki so jih pretrpeli s svojim Učenikom ob njegovi obsodbi in poti v smrt. V trenutku je zbledel strah prečutih noči, ko je vladala tema smrti in groba. Vse to je presvetlila luč nove resnice: Resnično je vstal in živi. Njegov obet, da nas vodi v novo življenje, je postal temelj, trden ko skala. Resnico o odrešenju je postavil med nas Maziljenec Božji, Kristus Jezus.

Vse to je presvetlila luč nove resnice: Resnično je vstal in živi.

Zapoj veselo, o kristjan. Aleluja.

Božje delo je za vse čase. Velika noč je izbira za življenje. Lažnih prerokov ni manjkalo nikoli in tudi danes ne. Sejejo meglo in širijo zmedo. Za človeka pa ni dobro, če jim nasede in zapusti hišo na skali in išče udobje v vili na pesku.


Članek je bil objavljen v reviji Naša luč (04/2024).

Kupi v trgovini

Naša luč
39,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh