Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gre lahko še na slabše?

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 29. 03. 2024 / 10:10
Oznake: Naša luč
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2024 / 10:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gre lahko še na slabše?
Pri nas je veliko ljudi, ki bolj verjame televiziji kot sami sebi. FOTO: Tatjana Splichal

Gre lahko še na slabše?

Sedanja vlada je prišla na oblast na podlagi sovraštva do nekučanovih osamosvojiteljev. Kot borci za slovensko samostojno državo se Kučan in njegovi razglašajo že ves čas. Žal svojega deleža pri tem ne morejo in ne bodo nikoli dokazali. Da bi uveljavili laž, po stari komunistični navadi nesmrtno lažejo. Ne samo da osamosvojitelje stalno demonizirajo, ampak jih hočejo odstraniti iz javnega življenja.

Žrtev tega je tudi slovenska osamosvojitev. Kučanovi jo že desetletja prikazujejo kot kriminalno združbo, ki je slovenski narod oropala pridobitev »socializma s človeškim obrazom«. Ne samo da so odpravili muzej slovenske osamosvojitve, spominski dan na žrtve komunizma, da nočejo pokopati izkopanih iz kočevskih brezen … Nedavno so tudi zavrnili kandidaturo za ministra človeku, ki je bil aktiven v slovenski osamosvojitvi in ker je za njo na domačem posestvu skrival orožje. Biti osamosvojitelj je očitno zločinsko!

Biti osamosvojitelj je očitno zločinsko!

Sedanja slovenska vlada se označuje kot leva, napredna in predvsem socialna. Zato so po klasičnem levičarskem obrazcu njihova največja žrtve prav oni, za katere se na papirju zavzemajo. Dvignejo minimalne plače in pokojnine, hkrati pa vse ostalo tako podražijo, da imajo reveži dejansko manj denarja kot poprej. Na najslabšem so starejši, ki ne morejo do zdravnikov, domovi za ostarele pa jim postajajo nedostopni. So predragi. Nekateri so kar zaprti, ker delavce v njih tako slabo plačujejo, da jih več ne dobijo. Na oblasti so staromrzniki.

Biti star v Sloveniji postaja luksuz, ki za mnoge ne bo več dosegljiv. K temu bo pomagala tudi evtanazija, ki jo hočejo uvesti. Najprej seveda za prostovoljce, nato pa za one, ki jih je predrago zdraviti in na koncu sovražnike države, se pravi nasprotnike levičarjev, ki zaradi svoje zaostalosti itak ne zaslužijo, da živijo z njimi v isti državi.

Ne mine dan, da kakšna poklicna skupina ne bi razglasila stavke. Tudi delavci državne uprave. Tretjina zdravnikov v državni službi stavka že dva meseca. Vlada je z njimi pred več kot letom podpisala, da bo njihovim zahtevam ustregla, sedaj pa tega noče narediti. Sklicuje se na svoj načrt celovite reforme plač in posledice lanskega neurja, ki je povzročilo več milijard evrov škode. Ker tudi pri njeni sanaciji zamuja in izgublja mednarodno podarjeni denar, išče krivce. Vlada je nastala iz sovraštva in brez sovražnikov ne zna vladati. Zato jih stalno išče in ustvarja. To so stare komunistične prakse, ki pa pri nas, šola je še vedno, po 30 letih pod dominacijo starega režima, zelo uspeva. Še malo, pa bodo nasprotnike levičarstva opremili na zunaj z znaki, kot so nacisti Jude.

Še malo, pa bodo nasprotnike levičarstva opremili na zunaj z znaki, kot so nacisti Jude.

Ljudje seveda vidijo razmere, zato vlada skoraj nima podpore v javnosti. Tragično pa je, da jih ne pridobi niti opozicija, ampak se znova krepi skupina ljudi, ki išče odrešenika v novih, doslej neznanih politikih. Novih obrazih. Bati se je, da bodo komunisti znova podtaknili svoje »naturščike« in bo kvečjemu še slabše. Ljudje brez izkušenj pač tega ne zmorejo, pa če imajo še toliko volje! 

Zakaj volivci ne prestopajo k demokratom osamosvojiteljem? Proti njim so vsi mediji in jih stalno kriminalizirajo. Pri nas je veliko ljudi, ki bolj verjame televiziji kot sami sebi. Seveda pa bi bilo vse drugače, če bi jim kaj konkretnega obljubili. Tega ne zmorejo, ker ne prestopijo okvirov marksistične vzgoje, po kateri se vse dogaja in odloča v gospodarstvu, na gospodarski bazi. Bistvo državne politike je v sociali, skrbi za standard državljanov in nacionalni politiki. Gospodarstvo potrebuje red in mir in politiko, ki je čim dlje od nje. Samo ve, kaj je najbolje zanjo in se naglo prilagaja vsakokratnim razmeram. Slovenska demokratična politika naj končno postavi državljane v prvo vrsto. To ji bo uspelo, ko bo začela obračunavati s korupcijo. Po uradnih ocenah jo je za okoli 4 (štiri) milijarde evrov letno, kar je četrtina državnega proračuna. Pravzaprav nam gre še čudno dobro. Ker smo Slovenci!

Slovenska demokratična politika naj končno postavi državljane v prvo vrsto. To ji bo uspelo, ko bo začela obračunavati s korupcijo.


Članek je bil objavljen v reviji Naša luč (04/2024).

Kupi v trgovini

Naša luč
39,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh