Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept: Dišavni novoletni cheesecake

Za vas piše:
Kristina Smodila
Objava: 29. 11. 2022 / 14:07
Oznake: Praznična
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2022 / 14:20
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Recept: Dišavni novoletni cheesecake

Recept: Dišavni novoletni cheesecake
Praznična
Nekaj posebnega za božič ali novo leto. FOTO: Kristina Smodila
Ko pridejo zadnji dnevi v letu in se zaiskrijo iskrice v očeh. Naj vam bo lepo!

Piškotna osnova:

  • 200 g piškotnih drobtin
  • 80 g stopljenega masla
  • nastrgana pomarančna lupinica

Krema:

  • 300 g kremnega sira
  • 100 g maskarponeja
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 250 g arašidovega masla
  • 2 žlički cimeta ali dišavne piškotne mešanice

Dekoracija:

  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 100 g arašidovega masla
  • ½ žličke cimeta
  • 100 g piškotnih drobtin


Maslo raztopimo in ga zmešamo s piškotnimi drobtinami in pomarančno lupinico. Okrogel pekač (premera 17 cm) obložimo s papirjem za peko in po dnu razporedimo piškotno osnovo, nato ga postavimo v hladilnik.

V večji skledi zmešamo kremni sir, maskarpone, sladkor v prahu, arašidovo maslo in cimet. Pekač vzamemo iz hladilnika in na piškotno osnovo razporedimo kremo. Torto postavimo v hladilnik za 4 ure, da se lepo strdi.

Preden torto postrežemo, v ponvi stopimo arašidovo maslo in vanj primešamo sladkor in cimet. Mešanico prelijemo čez torto in okrasimo s piškotnimi drobtinami, bonbončki itd.

Lepe praznike in srečno!

Prebrali ste del članka, ki je bil v celoti objavljen v reviji Praznična, zima 2022. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Sledite Praznični tudi na Facebooku in Instagramu.

Kupi v trgovini

Naročnine
23,60€ Poglej izdelek: Praznična
Nalaganje
Nazaj na vrh