Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tematska številka revije SLO Ukrajina in Slovenija

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 13. 09. 2023 / 11:44
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2023 / 14:20
Tematska številka revije SLO Ukrajina in Slovenija
Posebno izdajo revije SLO o Ukrajini je uredila Katarina Jurjavčič. FOTO: Ivo Žajdela

Tematska številka revije SLO Ukrajina in Slovenija

V Muzeju za novejšo in sodobno zgodovino Slovenije so predstavili tematsko številko slovenskega zgodovinskega magazina SLO. Časi, kraji, ljudje Ukrajina in Slovenija. Slovanska naroda v trpljenju in zorenju.

Ruski brutalni napad na sosednjo državo Ukrajino je bil velik šok, najprej za Ukrajince, potem pa tudi za ostali svet. Poleg brutalnosti ruske vojske in njenega nepopisnega uničevanja je pokazal, da je eno idealizirana podoba o bratskem slovanskem narodu, nekaj povsem drugega pa realnost ruske zgodovine, ki sega v sedanjost in je polna uničevanj svojih ljudi ter narodov okoli sebe.

Večina Slovencev nas je trdno na ukrajinski strani. Prizadetim Ukrajincem pomagamo, kolikor moremo. Tudi na publicističnem področju. V zadnjem letu in nekaj več smo v slovenščini dobili že tri knjige o Ukrajini, zdaj pa še posebno številko revije SLO. Njena predstavitev je bila v torek, 12. septembra 2023, v Muzeju za novejšo in sodobno zgodovino Slovenije v Ljubljani. Povezovala jo je Barbara Kastelec, pri Založbi Družina vodja revijalnega programa.

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh