Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 01. 09. 2021 / 15:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.09.2021 / 13:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat, avgustovski številki na pot

Urednikova beseda

Temu mesecu daje marijanski pridih slovesni praznik Marijinega vnebovzetja. To kaže že naslovnica iz Nove Štifte, pa tudi monštranca na zadnji strani in cela vrsta pesmi Zdenke Serajnik za jutranje in večerne molitve, ki nas bodo najprej pripravljale in potem spominjale na praznik. Upajmo, da nam bodo razmere omogočile lepo praznovanje velikega šmarna.

Zaradi sv. Maksimilijana Kolbeja, ki je še pred drugo svetovno vojno na Poljskem ustanovil katoliško radijsko postajo, bomo ta mesec blagoslavljali radijske aparate. Niti televizija niti internet nista izpodrinila radia, internet ga je celo podprl in okrepil. Dajajmo mu torej tudi evangeljske in sploh krščanske vsebine.

Morda bomo v tem počitniškem mesecu našli čas, da v celoti preberemo starozavezno knjigo Pridigar, ob njej pa še razlago Marka Rijavca, ki nam jo v Magnificatu podaja že od januarja dalje. Morda pa vas bo besedilo devetdnevnice na ovitku zadaj spodbudilo k branju celotne knjige, iz katere je vzeto. Kar obrnite liste in poglejte, katera je to!

In ko že listate, preletite še izreke Janeza Evangelista Kreka, tega velikega in vsestranskega Slovenca iz Avstro-Ogrske, ki nas nagovarja tudi v naši mladi državi. Novokomponirani nedeljski psalm Marjana Grdadolnika najdete na strani 290, note za zbor pa na spletu.

Med molitvene namene tega meseca vključimo tudi prošnjo za blagoslov odgovorne vloge, ki jo ima v letošnjem drugem polletju naša domovina v Evropi. Ne pozabimo, od kod izhaja motiv na njeni zastavi!

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh