Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za julij

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 01. 07. 2023 / 00:05
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2024 / 18:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za julij
Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje revije Magnificat. (FOTO: Vid Ponikvar).

Urednikova beseda za julij

Dragi poveličevalci in poveličevalke!

Poletni meseci imajo svoje posebnosti, ki so nam lahko v veselje ali pa v breme. Gotovo nam bodo v večji prid, če jih bomo znali prinesti pred Boga v molitvi, zato se pustimo nagovoriti molitvenim besedilom iz Magnificata, da bo posebnost letošnjega poletja v poglobitvi naše vere, našega odnosa z Bogom. Koliko svetih mož in žena je prehodilo ta pota pred nami in nam spomin nanje lahko pomaga na naših poteh! Samo poglejte koledar, kako je bogat!

Tu imamo naša apostola sv. Cirila in Metoda, potem pa še njune učence, kar dva apostola sta tu, vmes pa apostola apostolov, ki ima že nekaj let ne le godu, ampak praznik. Nekaj strani dalje boste našli litanije njej v čast.

»Svetniki med nami« iz rubrike tega meseca pa so tisti, ki so se po posebni Božji milosti prikazali ljudem v njihovih videnjih.

Ob deseti obletnici Magnificata smo začeli s knjižno serijo, v kateri želimo ponuditi »jagodni izbor« naših besedil. Na Dnevu za Magnificat smo tako že predstavili knjižico Marka Rijavca, ki nam je pred leti razlagal Pismo Filipljanom, tokrat pa na polpraznih straneh ponujamo za pokušino nekaj odlomkov, da vas še dodatno spodbudimo k branju.

Naj bo torej tudi ta poletni mesec blagoslovljen in prepleten z našimi molitvami!


Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh