Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za januar

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 06. 01. 2023 / 10:30
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.01.2023 / 10:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za januar
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda za januar

Če pustimo ob strani prve štiri številke predletnika (naslovnice si lahko pogledate na zadnji strani ovitka), s to številko vstopamo v deseti letnik. Prvi pravi jubilej! Koliko smo v teh letih že premolili skupaj kot velika družina molivcev Magnificata pri nas in po svetu! Bogu hvala in vsem zvestim spremljevalcem.

Prišli smo tudi do lepe številke naročnikov. Ali se bo v jubilejnem letu okrepila? Najboljši način je priporočilo tistih, ki vam Magnificat veliko pomeni. Velikih sprememb za deseti letnik nismo predvideli. Nekaj rubrik ostaja nespremenjenih, nekatere se malce prilagodijo. Na zadnjih straneh ovitka bomo spremljali zgodovino in se spomnili vseh slik z naslovnic. Pri bogoslužju se bomo seznanili z nastankom in obliko molitvenega bogoslužja.

Najboljši način je priporočilo tistih, ki vam Magnificat veliko pomeni.

Za molitveno spodbudo nam bo služilo dopisovanje z apostolom Petrom, ker je osrednja oseba v letošnji pripravi na redno sveto leto 2025. Ob 100-letnici rojstva bl. Alojzija Grozdeta pa bomo vsak mesec premišljevali z eno njegovih molitvenih pesmi. Ta mesec bo zapolnjeval praznine ob koncu strani sv. Irenej Lyonski († ok. 202), katerega monumentalno delo Zoper krivoverstva je pred nekaj leti izšlo v slovenskem prevodu pri KUD Logos in je v celoti brezplačno na voljo na njihovi spletni strani. Še danes je v marsičem aktualno. Ponovno pa vas tudi vabimo, da z nekaj kliki poiščete na spletu koralne speve, o katerih pišemo v Magnificatu, da jih tudi slišite in se jih, če vam bodo všeč, morda tudi naučite ter jih uporabljate pri bogoslužju. Pogumno torej in z molitvijo dalje v novo desetletje!

Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh