Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 01. 03. 2022 / 14:46
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2022 / 14:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda

Marčevski številki na pot

Po pustnem torku je ves marec letos zaznamovan s postom, ko se tudi svetniški godovi umaknejo v neobvezni spomin, izstopata edino Marijin in Jožefov praznik skupaj z nedeljo veselja. Vsekakor pa post ne vabi le k odpovedi, pač pa tudi k poglobljenemu molitvenemu življenju, kjer je Magnificat vsekakor lahko dober pripomoček. Če pomaga vam, ga priporočite še drugim.

Med standardnimi postnimi pesmimi, vzetimi iz brevirja, bomo v tem zvezčiču pri jutranjih in večernih molitvah ob tercinah Leona Oblaka premišljevali o neumrljivi duši in o sedmih poglavitnih grehih, z nami pa v svoji poeziji bo molila tudi Stanka Mihelič, ki je naša najzvestejša in stalna spremljevalka. V drobcih ob koncu dnevov pa nas bodo spremljale misli iz knjige p. Milana Bizanta Srečevanja s Kristusom v Božji besedi, ki je lani izšla pri Založbi Dravlje.

S pogledom proti veliki noči povezujmo v molitvi svojo domovino in ves svet.

Pri notah je zanimiv vstopni spev na 4. postno nedeljo, kjer tako glasba kot besedilo izražata poseben značaj te nedelje, kar si lahko obširneje pogledate v opisu speva na str. 30. Seveda pa tudi ta mesec vsaka nedelja prinaša svojo uglasbitev speva med berili.

S pogledom proti veliki noči povezujmo v molitvi svojo domovino in ves svet ter ostanimo povezani tudi po Magnificatu!


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 3/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ. Posamezen izvod stane 5,90 evra, letna naročnina pa 63,70 evra. Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh