Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za april

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 29. 03. 2023 / 13:45
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2023 / 16:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za april
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda za april

Dragi poveličevalci in poveličevalke! Spet imamo v rokah najobsežnejši zvezek Magnificata, ker imamo v tem mesecu največja bogoslužja, ki se odvijajo v velikonočnem tridnevju, središču cerkvenega leta.

In ravno Magnificat nam lahko pomaga, da se nanje bolje pripravimo, pa tudi da se po njih ozremo nazaj in jih poglobimo z nekakšno mistagogijo. Tako lahko  odkrijemo marsikaj sicer prezrtega. 

Naj vam zaupam še nekaj uredniškega: težavo pri izbiranju naslovnice za veliko noč. Ali naj bo na njej upodobitev trpečega ali veličastnega Jezusa? Najlažje je, če pade velika noč na prve dni aprila! Letos, ko ni tako, smo se odločili za podobo Moža bolečin, ki sicer kaže znamenja trpljenja, vendar mu na obrazu že sije vstajenjska slava. Tako na neki način objema oba vidika: veliki petek in veliko noč.

Naj napovem še izbrane misli. Ta mesec so iz knjige Martina Mosebacha s kratkim naslovom 21 in podnaslovom Popotovanje v deželo koptskih mučencev, ki jo  je lani izdala založba Družina. Gre za srečanja s sorodniki pred nekaj leti umorjenih koptskih kristjanov. 

Pred velikonočnim voščilom samo še opomin, da bo kmalu Dan za Magnificat, ko bomo začeli praznovati našo desetletnico. Rezervirajte si soboto 27. maja!


Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh