Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za maj

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 02. 05. 2022 / 19:46
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2022 / 09:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za maj
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda za maj

Marijin maj nas je običajno zbral ob svojem koncu na Dnevu za Magnificat. Letos bo to takoj po prazniku Marijinega obiskanja, ko je zazvenela premiera magnificata, in sicer na prvo soboto v juniju.

Kot smo že omenili zadnjič, bo kraj našega srečanja tisti, ki nam ga je odneslo prvo leto epidemije, to je Zaplaz. Že v maju pa zato prihaja zaplaška Marija na našo naslovnico.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 5/2022.

Na srečanje še posebej lepo vabimo pevske in glasbene družine, da v posebni točki predstavijo neko marijansko pesem. To ne bo festival, pač pa naše skupno češčenje nebeške Matere. In da bomo lažje razporedili vsebino, vas prosimo, da se do 10. maja prijavite na naslov magnificat@druzina.si in poveste, kaj boste zapeli ali/in zaigrali.

Natančnejši program bo objavljen v Družini in na spletu. Se srečamo v kar največjem številu pri Mariji na Zaplazu!

Se srečamo v kar največjem številu pri Mariji na Zaplazu!

Vsekakor pa okrepimo molitve za mir v svetu! V dneh, ko pišem te besede, se pripravljamo na papeževo posvetitev Rusije in Ukrajine Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Upam, da bo, ko boste dobili v roke natisnjen Magnificat, že zavladal mir. Molimo Kraljici miru, da se mir ohrani ali da končno nastopi!

Majske kratke spodbude na polpraznih straneh so vzete iz knjižice Michela Martin-Prévela z naslovom V 9 dneh … osveživa najino ljubezen, ki je izšla pri Založbi Emanuel in želi pomagati zakoncem pri udejanjanju papeževe spodbude Amoris laetitia; kot nalašč v letu družine Amoris laetitia in v mesecu, ko obhajamo svetovni dan družin (15. 5.).


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 5/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh