Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Iskanje Kristusovega miru

Objava: 04. 05. 2022 / 23:02
Oznake: Magnificat
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.05.2022 / 08:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Iskanje Kristusovega miru
V mesecu maju naše prošnje hitreje najdejo pot do Marijinega sočutnega srca. FOTO: Tatjana Splichal

Iskanje Kristusovega miru

Ker je mesec maj velika priložnost za pogostejšo in bolj gorečo molitev, in ker v njem naše prošnje hitreje najdejo pot do Marijinega sočutnega srca, je zelo lep stari običaj, da izberemo prav ta mesec, posvečen Mariji, za spodbujanje krščanskega ljudstva k skupni molitvi za vse namene, ki jih predlaga Cerkev in zlasti za prenekatero hudo krizo, ki grozi človeški vrsti.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 5/2022

Ko gledamo na sedanje potrebe Cerkve in na stanje svetovnega miru, imamo tehtne razloge za zaskrbljenost in ugotovitev, da živimo v težkih časih in je poziv k usklajeni molitvi vseh kristjanov zelo resen.

Mir je predvsem Božji dar. Mir prihaja iz nebes. Mir med ljudmi bo zavladal takrat, ko bomo dokončno pokazali, da smo vredni prejeti ta dragocen dar vsemogočega Boga. Enako kot sta sreča in usoda vseh narodov pod njegovo oblastjo, velja tudi za srca ljudi. Ta veličastni dar od zgoraj bomo prejeli samo, če ga bomo izprosili od Boga; z vztrajno in gorečo molitvijo, kot je bilo značilno za Cerkev že od samega njenega začetka; z molitvijo, na poseben način s priprošnjo in pod varstvom preblažene device Marije, ki je kraljica miru.

Veličastni dar miru bomo prejeli samo, če ga bomo izprosili od Boga; z vztrajno in gorečo molitvijo.

V tem mesecu maju izročimo svoje prošnje Božji materi s še večjo predanostjo in zaupanjem, da bomo prejeli njeno naklonjenost in njene blagoslove. Četudi hudi človeški grehi izzivajo Božjo pravičnost in si zaslužijo pravično kazen, ne smemo pozabiti, da je on Oče usmiljenja in Bog vse tolažbe ter si je presveto devico Marijo izbral kot velikodušno skrbnico njegovih usmiljenih darov.

Sv. Pavel VI. († 1978) je vodil Cerkev od leta 1963 do 1978.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 5/2022molitveno-bogoslužni reviji, ki pri založbi Družina izhaja vsak mesec. Revijo lahko prelistate TUKAJ in naročite TUKAJ. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh