Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za december

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 01. 12. 2022 / 10:30
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2023 / 09:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za december
Br. Miran Špelič OFM, urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Vid Ponikvar

Urednikova beseda za december

S to številko zaključujemo naš deveti letnik, saj bomo z naslednjo vstopili že v desetega. Ta leta so kar hitro minila in v tem času je bilo precej molitev izmoljenih tudi s pomočjo Magnificata.

Lepo se je uveljavila ta molitveno-bogoslužna revija tudi v našem prostoru, vendar pa gotovo še obstajajo kotički, kamor še ni prodrla in kamor jo še lahko ponesemo. Naj bo jubilejni letnik priložnost in spodbuda za njeno rast in širitev med nami.

Kljub težavnim okoliščinam nam je uspelo tudi letos pripraviti adventno dopolnilo Magnificata in tako bo Adventni sopotnik spet lahko pomagal pri molitvi ob adventnem vencu. Zvestim večletnim naročnikom se bomo zahvalili in ga poslali brezplačno.

Naj bo jubilejni letnik priložnost in spodbuda za rast in širitev revije Magnificat med nami.

Na ostankih strani nas bo skozi ta mesec spremljala Marija skozi stoletja izpod peresa luteranskega ameriškega teologa slovaškega porekla Jaroslava Pelikana; knjiga je lani izšla pri založbi Družina.

Sicer pa je december kakor vselej poln spodbud za molitev, od slavnih svetnikov, kot so Nikolaj, Ambrozij, Tomaž Becket in drinske mučenke ter še vrsta drugih – kar poglejte na koledar – pa do Marijinih spominskih dni, od praznika Brezmadežne do spomina na loretsko in gvadalupsko Marijo. Vrhunec je seveda božični praznik, za katerega vam v uredništvu že zdaj voščimo, da bi v vaše življenje prinesel upanja in luči.

Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat, 12/2022. Spremljajte tudi spodbudne misli iz Magnificata na Facebooku.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh