Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za januar

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 29. 11. 2023 / 18:30
Oznake: Magnificat
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.12.2023 / 19:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za januar
Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje revije Magnificat. (Foto: Tatjana Splichal)

Urednikova beseda za januar

Dragi poveličevalci in poveličevalke!

Deset letnikov je za nami! To pa je hitro minilo! Resda sta polica in škatla z desetkrat dvanajstkrat po skoraj štiristo strani že precej polni, a če to pomnožimo še z dva tisoč poveličevalci in poveličevalkami, pridemo skoraj do sto milijonov! A kaj je ta številka v primerjavi z dragocenima dvema novčičema molitve, ki sta bila tu ali tam vržena v duhovno zakladnico Cerkve! Ostanimo še naprej zvesti molivci!
K temu nas bodo navajali molitveni »rekviziti« na letošnji zadnji strani ovitka in spodbude iz »Delavnic molitve in življenja« tam zraven. Božji služabnik Baraga nas bo spodbujal h krepostim s svojimi »zlatimi jabolki«. Pri spoznavanju Svetega pisma bo letos Marko Rijavec odpiral eno najzagonetnejših knjig, Visoko pesem. Sicer pa bodo pri rednih rubrikah kvečjemu manjši premiki v poudarkih. Ta mesec so spodbudne misli vzete iz knjige Notranji glas ljubezni – pot od tesnobe do svobode Henrija Nouwena, ki je izšla lani pri Družini.
Za konec vas lepo vabim še na duhovne vaje ob svetopisemski knjigi Pridigar, ki jih bova v Ilirski Bistrici zadnji konec tedna v januarju vodila z Markom Rijavcem. Takrat bo namreč na to temo izšla druga knjiga iz naše zbirke. Prijavite se lahko tudi na e-naslov Magnificata.

Blagoslovljen nov mesec, novo leto in novo desetletje vsem, ki boste ob Magnificatu vstopali v svet molitve!

Br. Miran Špelič OFM
je urednik slovenske izdaje revije Magnificat.


Nalaganje
Nazaj na vrh