Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za maj

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 20. 04. 2024 / 14:47
Oznake: Duhovnost, Maša, Molitev
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2024 / 14:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za maj
Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje revije Magnificat. FOTO: Tatjana Splichal

Urednikova beseda za maj

Dragi poveličevalci in poveličevalke!

Maj nam je posebno drag mesec, ker je posvečen veliki molivki Mariji in se konča s praznikom njenega obiskanja pri Elizabeti, ki je tudi praznik Magnificata, saj ga je bilo takrat prvič mogoče slišati. In tudi po zaslugi našega skromnega Magnificata odmeva še danes in vedno bolj.

Posebej bo odmeval na dnevu za Magnificat, ki ga bomo ob desetletnici obhajali kar v naši prestolnici. Pridite, da se skupaj zahvalimo za vse milosti, ki smo jih bili deležni v tem desetletju in da pokažemo lepoto skupne molitve. Rezervirajte si sobotno popoldne 8. junija in pridite na Pogačarjev trg ob ljubljanski stolnici. Ne bo vam žal.

Pridite na Dan za Magnificat, ki ga bomo ob 10-letnici obhajali v soboto, 8. junija, popoldne, ob ljubljanski stolnici. Ne bo vam žal!

V tej številki na drobcih polpraznih strani podajamo izvlečke iz knjige o blaženi klarisi s. Celini, s katero so močno povezane slovenske klarise. Njeni priprošnji pripisujejo svojo vrnitev v Slovenijo. V knjigi s preprostim naslovom Blažena Marija Celina njeno življenje opisuje Daniele Gatti.

Ne prezrite niti litanij v čast Alojziju Grozdetu, ki goduje ta mesec.

V letu molitve pa nam Božji služabnik Baraga ta mesec s svoje zlate jablane kreposti utrga jabolko molitve in nas spodbudi k njej.

V tej številki boste našli nekaj več QR kod. To so pikčasti kvadratki, ki jih lahko preberete s pametnim telefonom, ki vas potem ponese po spletu in odpre bodisi glasbeni posnetek pesmi ali pa ponudi notno gradivo za psalme, uporabno tudi za pevski zbor. Veseli bomo, če se nam boste

oglasili po e-pošti (magnificat@druzina.si), če vam to pride prav.

Molitveno cvetoč maj vam voščim!

Br. Miran Špelič OFM


Članek je bil najprej objavljen v reviji Magnificat št. 05/2024.

Spremljajte spodbudne misli iz Magnificata na Facebook profilu @verujem.

Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh