Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urednikova beseda za marec 2024

Miran Špelič
Za vas piše:
Miran Špelič
Objava: 31. 01. 2024 / 18:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2024 / 18:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urednikova beseda za marec 2024
Br. Miran Špelič OFM je urednik slovenske izdaje Magnificata (Foto: Vid Ponikvar).

Urednikova beseda za marec 2024

Dragi poveličevalci in poveličevalke!

Letošnji marec je skoraj ves v postu, samo zadnji dan že zablesti naš največji praznik, velika noč. Zato je ta številka Magnificata tako obsežna, saj se v njej lahko znova seznanite z vsemi pomenljivimi obredi velikega tedna od blagoslova zelenja in pasijona na cvetno nedeljo prek krizmene maše do velikonočne vigilije z njenimi številnimi berili, ki jih lahko vsaj preberete doma, če že iz praktičnih razlogov po mnogih cerkvah bolj ali manj zmanjšajo njihovo število.

Čeprav postni čas zelo omeji praznovanja svetniških godov, sv. Jožef vedno pade vanj (razen kadar ga je treba zaradi velikega tedna prestaviti), zato imamo v tej številki predstavljene njegove litanije in tudi vstopni spev za njegov praznik.

In naj v tem mesecu dozori polno velikonočno veselje!

Citati, kolikor je bilo zanje še prostora, so ta mesec vzeti iz knjige Marca Galla (1994–2011) z naslovom Celo kamni bi poskakovali, ki je izšla lani pri založbi Salve. V knjigi so zbrana razmišljanja in misli tega 17-letnega fanta, ki jih je njegova družina našla v dnevnikih, raztresene po šolskih zvezkih in na zmečkanih zapiskih. Iz teh zapisov je razvidna njegova velika želja, da bi dojel smisel življenja.

Preden voščim blagoslovljeno veliko noč, pa vas vse še povabim, da se nam pridružite na Dnevu za Magnificat, ki ga bomo ob desetletnici še slovesneje praznovali v Ljubljani v soboto 8. junija. Kar rezervirajte si to popoldne!

In naj v tem mesecu dozori polno velikonočno veselje!


Br. Miran Špelič OFM, urednik



Kupi v trgovini

Magnificat
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh