Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovensko srce v večnem mestu

Objava: 20. 11. 2010 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2010 / 07:52

Slovensko srce v večnem mestu

V torek, 23. novembra, se bodo nekdanji in sedanji gojenci Slovenika, edinega slovenskega vzgojnega in študijskega katoliškega zavoda, ki se ponaša z nazivom »papeški«, zbrali s slovenskim kardinalom prefektom dr. Francem Rodetom in z drugimi našimi škofi na osrednjem praznovanju ob zlatem jubileju tega zavoda.
50 let papeškega slovenskega zavoda Slovenik v Rimu

V torek, 23. novembra, se bodo nekdanji in sedanji gojenci Slovenika, edinega slovenskega vzgojnega in študijskega katoliškega zavoda, ki se ponaša z nazivom »papeški«, zbrali s slovenskim kardinalom prefektom dr. Francem Rodetom in z drugimi našimi škofi na osrednjem praznovanju ob zlatem jubileju tega zavoda. Ob tem jubileju je izšla pri Družini posebna knjiga, mi pa smo povprašali nekatere gojence zavoda po spominih na bivanje v njem in o tem, kakšno vlogo pripisujejo tej ustanovi v naši Cerkvi.



Slovenski verni ljudje so že zelo zgodaj hodili na božjo pot h grobovom apostolov in drugih mučencev v Rimu (Roma); od tod tudi po­imenovanje »romar« za tistega, ki gre na božjo pot. V srednjem veku, posebno po razcvetu t. i. »svetih let...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh