Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Preplet božje in človeške ljubezni

Objava: 22. 06. 2013 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2013 / 06:16

Preplet božje in človeške ljubezni

Te dni nas polaganje rok globlje uvaja v življenje Božjih otrok. Nekateri med nami bodo v poletnih dneh prejeli dar mašniškega posvečenja. Drugi se bodo poročili in vstopili v skrivnost svetega zakona. Spet drugi se bomo z njimi veselili in morda kot zakonci ali mašniki obletnico slavili. Pri tem praznovanju bodo ključno vlogo igrale roke.

Te dni nas polaganje rok globlje uvaja v življenje Božjih otrok. Nekateri med nami bodo v poletnih dneh prejeli dar mašniškega posvečenja. Drugi se bodo poročili in vstopili v skrivnost svetega zakona. Spet drugi se bomo z njimi veselili in morda kot zakonci ali mašniki obletnico slavili. Pri tem praznovanju bodo ključno vlogo igrale roke. Na sklenjene roke mladoporočencev bo duhovnik položil svojo roko v znamenje zaveze in zvestobe. Na glave novomašnikov bo škof položil roke v znamenje posvečenja in umestitve v duhovništvo. In mogoče bomo to poletje v znamenje blagoslova tudi mi polagali roke drug na drugega. K temu vabi pričujoča meditacija.

Ob posvečenjih in porokah najprej pomislim na domače. Tako se spomnim staršev, ki sta me pred kratkim obiskala z bratovo družino. Takole je bilo. Večerjamo pri jezuitih. Po obedu se starši zahvalijo predstojniku za gostoljubje. Sobrat pa v odgovor reče: »Hvala vama, da sta sina dala jezuitom.« Kar toplo mi je postalo pri srcu. Še bol...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh