Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj v dvajsetih letih nismo naredili več?

Za vas piše:
Mitja Ferenc
Objava: 24. 03. 2012 / 23:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2013 / 07:22

Zakaj v dvajsetih letih nismo naredili več?

Ob tretji obletnici soočenja z zločinom v Hudi jami Danes se, ne glede na to, da sem zgodovinar, ne bom več oziral na zgodovinski nastanek prikritih grobišč in vzrokov zanje. Niti se ne bom ukvarjal z vprašanjem, zakaj je jugoslovanski režim 45 let uspel o njih ohraniti molk in tako rekoč zabrisati vse sledove. Menim, da je to slovenski javnosti že dokaj dobro poznano.
Ob tretji obletnici soočenja z zločinom v Hudi jami

Danes se, ne glede na to, da sem zgodovinar, ne bom več oziral na zgodovinski nastanek prikritih grobišč in vzrokov zanje. Niti se ne bom ukvarjal z vprašanjem, zakaj je jugoslovanski režim 45 let uspel o njih ohraniti molk in tako rekoč zabrisati vse sledove. Menim, da je to slovenski javnosti že dokaj dobro poznano.

Dolžnost do sorodnikov žrtev

Prikrita grobišča imamo tukaj in zdaj. Mi moramo ta prikrita grobišča raziskati in označiti. To smo dolžni tistim sorodnikom žrtev, ki že drug za drugim zapuščajo ta svet, da bodo vsaj ob izteku svojega življenja dobili notranji mir. Poznavalci vedo povedati, da je za ljudi, ki počasi zapuščajo ta svet, ob izteku njihovega življenja še kako pomembno, da poznajo resnico o življenju in smrti svojih najbližjih.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh