Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rok Metličar, upravitelj Škofije Celje

Za vas piše:
SŠK
Objava: 29. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2018 / 05:36
Rok Metličar, upravitelj Škofije Celje

Rok Metličar, upravitelj Škofije Celje

Zbor svetovalcev Škofije Celje je skladno s kann. 419–430 Zakonika cerkvenega prava za škofijskega upravitelja izvolil Roka Metličarja, nadžupnika v Laškem, dekana dekanije Laško in predsednika Škofijske karitas Celje.
Zbor svetovalcev Škofije Celje je skladno s kann. 419–430 Zakonika cerkvenega prava za škofijskega upravitelja izvolil Roka Metličarja, nadžupnika v Laškem, dekana dekanije Laško in predsednika Škofijske karitas Celje. Po tem, ko je papež Frančišek sprejel odpoved službi škofa Stanislava Lipovška in je s tem škofovski sedež v Celju izpraznjen, bo Rok Metličar upravljal škofijo do imenovanja novega celjskega škofa.

Škofijski upravitelj ima po ZCP dolžnosti in oblast krajevnega škofa, razen v primerih, ki so po naravi škofovske službe in po pravu pridržani škofu. Škofijski upravitelj skrbi za tekoče zadeve delovanja škofije, pomembne odločitve in spremembe pa morajo počakati na novega krajevnega škofa.

Rok Metličar se je rodil v Celju 17. avgusta 1961, doma je iz župnije Šmarje pri Jelšah. V duhovnika je bil posvečen 29. junija 1988 v Mariboru....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh