Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Društvo

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 11. 12. 2004 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:04

Društvo

Že nekajkrat smo lahko slišali za neko novo versko gibanje Cerkev svete preproščine ali nekaj podobnega. Kot je bilo mogoče razumeti iz poročil, gre za svojevrstno norčevanje in žalitve verskih čustev. Gotovo so v družbi, kjer so verni, tudi njim nasprotni. Niso ti problem! Problem je v družbi, ki take očitno podpira in jim daje številne prednosti in ugodnosti.

S potrditvijo nove vlade v parlamentu je dejansko konec volilnega obdobja. Pretekle tedne smo bili slovenski katoličani kar zadovoljni, ker nismo bili v središču politike. Zasliševanje šolskega ministra je pokazalo, da kulturnobojnost še vedno obvlada del slovenske politike. Človek pravzaprav ne razume, da v dneh, ko stotine slovenskih delavcev v tekstilni in obutveni industriji ostaja brez zaposlitve, tisti slovenski politiki, ki poudarjajo skrb za delavce in socialo, »napredne stranke«, vidijo temeljni politični problem v verouku.

Že zgolj zaradi humanizma in strpnosti bi morali dovoliti verouk kot izbirni predmet. Očitno je treba mlade katoličane zaradi njega kaznovati. Naj se zgodaj zavedo, da so državljani druge vrste!Vera in Cerkev sta ločeni od države. Protiversko delovanje ne! Pravzaprav je od države ločena predvsem katoliška Cerkev. V šole so nekateri učitelji vpeljali številne verske prakse z vzhoda, kot so pozdrav soncu in podobno, kar prakticirajo zlasti v šola...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh