Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se ti ne zdi, da prehitevaš?

Metka Klevišar
Za vas piše:
Metka Klevišar
Objava: 11. 12. 2004 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:04

Se ti ne zdi, da prehitevaš?

Včasih je zanimivo slišati, kako te doživljajo drugi ljudje. Takšni, ki te osebno sicer ne poznajo, so pa kje morda kaj prebrali o tebi ali kje od daleč kaj slišali. Sama sem si veliko prizadevala za to, da bi se povsod bolj zavedali, kako pomembno je človeško skrbeti za ljudi, ki gredo h koncu zemeljskega bivanja. Rada bi ljudem povedala, da skrb za umirajoče ni pomembna samo zanje, ki umirajo, ampak tudi za kakovost življenja tistih, ki še živimo naprej.

Včasih je zanimivo slišati, kako te doživljajo drugi ljudje. Takšni, ki te osebno sicer ne poznajo, so pa kje morda kaj prebrali o tebi ali kje od daleč kaj slišali. Sama sem si veliko prizadevala za to, da bi se povsod bolj zavedali, kako pomembno je človeško skrbeti za ljudi, ki gredo h koncu zemeljskega bivanja. Rada bi ljudem povedala, da skrb za umirajoče ni pomembna samo zanje, ki umirajo, ampak tudi za kakovost življenja tistih, ki še živimo naprej. Prav po tem delu me morda mnogi poznajo. Mnogi pa verjetno ne vedo, da se nikoli ne moreš lotiti samo drobnega izseka iz življenja, samo življenja v zadnjem obdobju. Življenje je treba vedno vzeti kot celoto, od začetka do konca, z vsem, kar spada zraven.

Tako se moje življenje odvija prav pestro. Veliko stikov imam z mladimi ljudmi, ki začenjajo s svojo družino, spremljam rojstva njihovih otrok, njihove skrbi in radosti, poslušam, kako je v šoli, pa o tem, kako se babice in dedki veselijo vnukov, pa še in še. Doživljam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh