Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

POKLEKNIMO PRED ČUDEŽEM ŽIVLJENJA

Objava: 18. 12. 2004 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:04

POKLEKNIMO PRED ČUDEŽEM ŽIVLJENJA

To je veselo oznanilo božiča. Kajti hlev je podoba človeka, tebe in mene. Veliko smeti se nabere, nepopolna sva. A če odpreva vrata in pustiva, da se božje Življenje rodi v nama, bova lahko postala svetišče, celo tempelj Svetega Duha. Leto evharistije, ki ga je razglasil sveti oče, je priložnost, da božje Življenje pod podobo kruha postaja naša hrana. Ni naključje, da se je božična skrivnost zgodila prav v Betlehemu, v Hiši kruha. Bog se je učlovečil, da bi postal kruh za življenje sveta.

Božič - mali Bog, Emanuel - Bog z nami je praznik novega Življenja. To je znamenje, da Bog še ni obupal nad človekom. Nasprotno, ko je bila noč najtemnejša in človeška beda največja, se je zgodilo.

Daleč od zunanjega blišča in vrveža, v najhujši revščini - v hlevu, se je rodilo Življenje. Bog je prišel na svet tako neopazno, da ga večina ljudi ni videla. Samo tisti, ki so bili dovolj majhni, da so slišali angelski evangelij, so opazili čudež Življenja. Ni jih ovirala neugledna »štala« ne nered in umazanija v njej. Novorojeni je »zasenčil« vso nepopolnost prostora. Hlev je postal svetišče.

To je veselo oznanilo božiča. Kajti hlev je podoba človeka, tebe in mene. Veliko smeti se nabere, nepopolna sva. A če odpreva vrata in pustiva, da se božje Življenje rodi v nama, bova lahko postala svetišče, celo tempelj Svetega Duha. Leto evharistije, ki ga je razglasil sveti oče, je priložnost, da božje Življenje pod podobo kruha postaja naša hrana. Ni naključje, da se je boži...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh