Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velika žalost zagrnila Azijo

Objava: 01. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Velika žalost zagrnila Azijo

Popotresni val cunami divjal po obalah južne in jugovzhodne Azije Papež Janez Pavel II. je pri nedeljski opoldanski molitvi molil tudi za žrtve v jugovzhodni Aziji ter pozval k pomoči preživelim, ki so ostali brez vsega.

V nedeljo, 26. decembra, je potres z veliko rušilno močjo v Indijskem oceanu severno od indonezijskega otoka Sumatra v morskih globinah povzročil visok popotresni val, imenovan cunami. Ta se je z veliko hitrostjo bližal bližnjim otokom in obalam Indonezije, Indije, Šri Lanke, Bangladeša, Tajske, Malezije, Maldivov in, ko jih je dosegel, dobesedno vse rušil pod sabo. Število mrtvih je še neznano, bati pa se je, da jih je na desettisoče, stotisoči so ostali brez vsega.

Nesrečnikov, ki jih je naravna katastrofa presenetila prav po božiču - med njimi so bili tudi številni turisti - se je v opoldanskem govoru romarjem na Trgu sv. Petra na nedeljo Svete družine spomnil papež Janez Pavel II. Povabil je k molitvi za rajne, njihove preživele sorodnike in vse, ki so kakorkoli prizadeti, nato pa k pomoči preživelim: »Zagotovimo trpečim našo solidarnost in upajmo, da jim bo mednarodna skupnost pomagala.«

Pomagati pa je res treba, saj iz prizadetih krajev prihajajo poročila o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh