Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za življenje gre!

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 01. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Za življenje gre!

Na pragu novega leta smo. V koledarju se izpisujejo številke 2005. Kakšne misli nas obdajajo ob tem? Nekatere strah, druge dvomi, ker stojijo pred neznanim. Za verne, ki verujemo v božje varstvo in pomoč, je vendarle drugače. »V Tvoje roke, Gospod, izročam svoje življenje!« ponavljamo večkrat v svojih molitvah.

Na pragu novega leta smo. V koledarju se izpisujejo številke 2005. Kakšne misli nas obdajajo ob tem? Nekatere strah, druge dvomi, ker stojijo pred neznanim. Za verne, ki verujemo v božje varstvo in pomoč, je vendarle drugače. »V Tvoje roke, Gospod, izročam svoje življenje!« ponavljamo večkrat v svojih molitvah. Še lepše je to izraženo v prošnji: »Tvojemu usmiljenju, Gospod, izročam svojo preteklost, sedanjost Tvoji ljubezni, prihodnost pa Tvoji previdnosti!« Tako naj bi kristjani sprejemali čas, ki ga imamo na voljo.

Ob stopanju v novo leto je to še posebej pomembno. Medtem ko nekateri hočejo na vsak način tudi z jasnovidci, horoskopi ter drugimi vražami zvedeti, kakšno bo leto, ki je pred nami, si verni kličemo pred oči Boga, ki je Gospodar časov. Ne morem mimo besed škofa dr. Krambergerja, sedanjega predsednika Slovenske škofovske konference, ki je duhovnikom ob začetku novega leta v Sporočilih slovenskih škofij spodbudno zapisal: »On, ki je postal človek, da bi bil sodo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh