Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osvetlitev dveh tolalitarizmov

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 12. 03. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Osvetlitev dveh tolalitarizmov

Narodnem muzeju v Ljubljani so v četrtek, 3. marca, odprli razstavo Med kljukastim križem in rdečo zvezdo, ki jo je leta 2002 pripravil Koroški pokrajinski muzej v Slovenj Gradcu.

V Narodnem muzeju v Ljubljani so v četrtek, 3. marca, odprli razstavo Med kljukastim križem in rdečo zvezdo, ki jo je leta 2002 pripravil Koroški pokrajinski muzej v Slovenj Gradcu. Razstava je mednarodni projekt, financiran iz programa Phare, o čemer govori podnaslov Čezmejno soočenje predstav o nacionalnih sovražnikih, totalitarnih ideologij in partijskih diktatur s primerom Slovenije in avstrijske Koroške.

Potem ko so jo najprej videli v Slovenj Gradcu, je razstava Med kljukastim križem in rdečo zvezdo potovala v Kranj, na avstrijsko Koroško (v Celovec in Beljak), nazadnje pa je bila postavljena v Mariboru. Le v Ljubljani, ki bi kot prestolnica morala biti zanjo najbolj zainteresirana, zanjo ni bilo prostora. V Muzeju novejše zgodovine, kamor bi najbolj sodila, jo je vodstvo zavrnilo. Tako ji je prostore zdaj odstopil Narodni muzej, ki je namenjen predvsem prikazom starejših obdobij slovenske zgodovine, kar zgovorno kaže, kako so nekatere stva...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh