Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Holywood brez Kristusa

Dominik Frelih
Za vas piše:
Dominik Frelih
Objava: 02. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:06

Holywood brez Kristusa

Filmska akademija v Los Angelesu je pred časom podelila tradicionalne filmske nagrade, oskarje. Med poraženci se je znašel tudi Kristusov pasijon, ki ga je žirija popolnoma prezrla.

Filmska akademija v Los Angelesu je pred časom podelila tradicionalne filmske nagrade, oskarje. Med poraženci se je znašel tudi Kristusov pasijon, ki ga je žirija popolnoma prezrla. Film je posnet po svetopisemskem besedilu z zelo malo avtorskih vložkov. Oskarja za najboljši tujejezični film pa je dobil španski Morje v meni, ki prikazuje zgodbo tetraplegika (invalid, ki lahko premika le glavo), ki hoče narediti samomor in mu sodišče evtanazije ne odobri. Na koncu mu k smrti pomagajo prijatelji. Tehnično in igralsko dovršen film, vendar pa skrajno problematično razumevanje življenja kot vrednote.

Glavne oskarje je pobral film Deklica za milijon dolarjev, ki tudi govori o upravičenosti evtanazije v nekaterih primerih. Nadvse sentimentalen film, ki v celofan dobre zgodbe zavije moralno dilemo končanja življenja nepokretne osebe, ki si tega želi sama.

Kristusov pasijon je bil nominiran trikrat in le v tehničnih kategorijah. Pretresljiv film je šel v nos judovski sku...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh