Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbogom, Janez Pavel II.

Za vas piše:
Uroš Urbanija
Objava: 09. 04. 2005 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

Zbogom, Janez Pavel II.

Angel smrti se je ustavil v sobi Apostolske palače v Vatikanu. Zvon sv. Andreja je iz bazilike sv. Petra v Vatikanu začel neusmiljeno zvoniti. Svetu je naznanil smrt velikega človeka, Janeza Pavla II.


Angel smrti se je ustavil v sobi Apostolske palače v Vatikanu. Zvon sv. Andreja je iz bazilike sv. Petra v Vatikanu začel neusmiljeno zvoniti. Svetu je naznanil smrt velikega človeka, Janeza Pavla II. Ko je začutil, da se mu bliža smrt, se je izmučeni Wojtyla obrnil proti oknu, ki gleda na Trg sv. Petra. Z očmi je želel še zadnjič objeti stotisočglavo množico, ki je tam molila rožni venec. »Gledal je na trg, zatopljen v molitev,« je pozneje pripovedoval poljski duhovnik Jarek Cielecki. V nekem trenutku je dvignil desno roko in še enkrat podelil blagoslov množici. »Ko je množica končala molitev,« je razložil Cielecki, »je z velikim naporom izgovoril ‘Amen’.« In izdihnil.

V zadnjih urah mu je srce vedno šibkeje utripalo, vse pogosteje pa je tudi izgubljal zavest. Mons. Stanislaw Dziwisz, zvesti tovariš že več kot 40 let, ga ni zapustil niti za hip. Uro pred smrtjo mu je podelil bolniško maziljenje in daroval sveto mašo. Po maši je s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh