Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nova stran bratstva

Objava: 08. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Nova stran bratstva

Gen Verde, svetovno znana skupina glasbenic, umetniški izraz Gibanja fokolarov, je bila od 24. septembra do 1. decembra 2004 na prvi turneji v deželi vzhajajočega sonca.

Povabilo jih je japonsko budistično gibanje Rišo Kosei-kaj (RKK). Na devetih predstavah so se umetnice srečale s 17.000 poslušalci.
Skupina je postavila na oder Prve strani, »glasbeno gledališče«, ki v japonščini pripoveduje o zgodovini Gibanja fokolarov, odkritju evangelija, da bi uresničili Jezusovo oporoko, »da bi bili vsi eno«.

Povabilo na gostovanje je sad globokega dialoga, ki se je začel leta 1979. »Dialog se je v Gibanju fokolarov tako hitro in plodno razvil,« pravi ustanoviteljica gibanja Chiara Lubich, »ker temelji na značilni prvini: ljubezni, ki jo v naša srca razliva Sveti Duh. Ta ljubezen takoj najde odmev v drugih verstvih in kulturah, ker vsi poznajo tako imenovano ›zlato pravilo‹: ›Vse, kar hočete, da bi ljudje vam storili, storite tudi vi njim‹ (Lk 6,31).«

Prvega oktobra je predsednik japonskega gibanja Ničiko Niwano glasbenice povabil na kosilo in tam so skupaj izrazili željo, »da bi turneja obrodila sadove miru in bratstva in da bi tisti, ki...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh