Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Petnajst vzorov v letu 2004

Jože Zadravec
Za vas piše:
Jože Zadravec
Objava: 08. 01. 2005 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Petnajst vzorov v letu 2004

Bila bi veličastna simfonična freska slovenske ustvarjalnosti, če bi v veliki dvorani predsedniške palače v Ljubljani v torek, 9. novembra 2004, na svoj lasten način spregovorilo vse tisto, zaradi česar je predsednik RS dr. Janez Drnovšek izročil visoka državna odlikovanja petnajsterici Slovenk (5) in Slovencev (10).

Sedem z zlatim redom za zasluge, osem z redom za zasluge

Bila bi veličastna simfonična freska slovenske ustvarjalnosti, če bi v veliki dvorani predsedniške palače v Ljubljani v torek, 9. novembra 2004, na svoj lasten način spregovorilo vse tisto, zaradi česar je predsednik RS dr. Janez Drnovšek izročil visoka državna odlikovanja petnajsterici Slovenk (5) in Slovencev (10). Odlikovani so se izjemno uspešno zapisali na področju filma, radia in glasbe, literature, gledališča in jezikovne kulture, zdravstva in vzgoje.
Nekateri obrobni poudarki, zapisani v utemeljitvah, so bili evangeljsko nadahnjeni: za nesebično pomoč obolelim, požrtvovalno delo pomoči potrebnim, prostovoljno delo v brezplačni ambulanti, nesebično zavzemanje za brezdomce in zdravstveno nezavarovane osebe, za premočrtno upoštevanje načela enakosti in enakopravnosti, nesebično razdajanje svojim študentom, optimizem in veliko nesebično ljubezen do novih znanj in spoznanj v znanost...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh