Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Cerkvi sem ključar

Objava: 21. 05. 2005 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:07

V Cerkvi sem ključar

Rečeno je namreč, da Bog vsakemu nalaga po njegovih zmožnostih. Ali res dajem na voljo vse svoje moči, dovolj storim ali na kaj pozabljam, gre kaj mimo mene?

Jože Kolenko, Nova vas pri Ptuju

Julija bo minilo osem let, odkar je v takrat pravkar zgrajeni podružnični cerkvi sv. Leopolda Mandiča v Novi vasi pri Ptuju svojo novo mašo bral moj mlajši brat kapucin. Za novomašno geslo si je izbral pomenljive besede: »POKLICAL SEM TE PO IMENU, MOJ SI« (Iz 43,1).

Dana mi je priložnost, da se o svoji poklicanosti tudi sam nekoliko zamislim. Rečeno je namreč, da Bog vsakemu nalaga po njegovih zmožnostih. Ali res dajem na voljo vse svoje moči, dovolj storim ali na kaj pozabljam, gre kaj mimo mene? Pot služenja farnemu občestvu se je pričela ob vstopu v osnovno šolo. Verouk v povezavi z ministriranjem vse do srednje šole. Takoj za tem je pri nas nastala močna mladinska skupina. Sam in v imenu mnogih se zahvaljujem takratnemu voditelju. Vzporedno s to skupino pričetek glasbenega ustvarjanja in dobro desetletje glasbene skupine Shalom. Nato ustvarjanje družine, starševstvo - povsem d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh